reklama

zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat

reklama

Nakládaná kotleta s petrželkovými bramborami
Autor: Kublanka.cz Nakládaná kotleta s petrželkovými bramborami

Nakládaná kotleta s petrželkovými bramborami

Hodnoceno: 0x
Pokud už teď přemýšlíte nad víkendovým obědem, máme pro vás tip. Famózní kotletu s takto připraveným bramborem si doma zamilujete!
do 1 hodiny
4 porce

reklama

Suroviny (4 porce)

Nakládaná kotleta:

Petrželkové brambory:

Postup

  1. Ve středně velkém hrnci přiveďte k varu 1 l vody. Přidejte sůl, cukr krupici, jalovec, černý pepř, přepůlené hlavy česneku a 2 větvičky tymiánu. Jakmile se sůl a cukr zcela rozpustí, stáhněte z ohně a přelijte nálev do mísy s ledem. Za stálého míchání nechte led zcela rozpustit. Do nálevu přidejte kotlety s kostí, mísu zakryjte potravinářskou fólií a nechte 8–12 hodin odležet v lednici.
  2. Troubu předehřejte na 230 °C. Naložené kotlety vyndejte z nálevu a dobře je osušte papírovou utěrkou. Ve velké silnostěnné pánvi (vhodné do trouby) rozehřejte na mírném ohni slunečnicový olej a vložte kotlety. Jakmile kotlety začnou hnědnout (3–4 minuty), obraťte je a opečte i z druhé strany do světle hnědé barvy. Poté kotlety otáčejte po zhruba 2 minutách, až získáte z obou stran zlatavě hnědou barvu. Kotlety i s pánví dejte dopéct do předehřáté trouby (14–15 minut), kde je rovněž průběžně otáčejte.
  3. Opečené kotlety vyndejte z pánve a olej opatrně slijte. Pánev znovu rozehřejte na mírném ohni, přidejte máslo, neoloupané stroužky česneku, zbylé větvičky tymiánu a opečené kotlety, které ihned začněte přelévat rozpuštěným máslem. Vařte až do okamžiku, kdy máslo začne vonět po oříšcích (2–3 minuty). Kotlety zabalte do alobalu a nechte je před podáváním 10–15 minut odpočinout. Podávejte s petrželkovými bramborami.
  4. Petrželkové brambory: Brambory důkladně vyčistěte kartáčkem a uvařte je v osolené vodě doměkka. Mezitím v mixéru rozmixujte dohladka 60 ml opražených slunečnicových semínek, velkou hrst hladkolisté petrželky, česnek, parmazán a najemno nastrouhanou kůru z citronu (pouze žlutá část). Poté přilijte 60 ml olivového oleje a znovu krátce promixujte. Pokud je pesto příliš suché, přidejte 1–2 lžíce olivového oleje a znovu promixujte. Dochuťte citronovou šťávou z cca ½ citronu, solí a pepřem.
  5. Uvařené brambory slijte, přepulte, promíchejte je s připraveným pestem, posypejte zbylými slunečnicovými semínky a ihned podávejte.

Nakládaná kotleta s petrželkovými bramborami 2 Foto: Nakládaná kotleta s petrželkovými bramborami; foto: Kublanka.cz

Kublanka vaří doma

Kublanka.cz Foto:

Kublanka je zkratka pro manžele Kubu a Blanku. První jídlo, co Blanka Kubovi uvařila, bylo kuře na meruňkách. S díky jí to vrátil a ještě následující měsíc si z ní dělal legraci, jaká je to ale kuchařka. První partnerské jídlo a hned vlastní gól. To vážně nemohl tušit, jaký kulinářský talent právě objevil.

Nicméně dostala ještě šanci, až tak byl zamilován. A najednou se děly věci. Blanka s Kubou jsou již spolu 8 let. Kuře na meruňkách už mu nikdy neuvařila a naopak uvařila cokoliv si přál. A k reklamaci znovu nikdy nedošlo. Teda až na reklamaci jeho hmotnosti. Blanka uvaří všechno a Kuba všechno sní. Kuba je spokojený. Blanka je spokojená.

Jak jim to společné vaření jde je k vidění na www.kublanka.cz

reklama