Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Naháče z Vysočiny a bramborové placky

4 porce
do 1 hodiny
Naháče z Vysočiny a bramborové placky
Naháče z Vysočiny a bramborové placky Autor: Gurmet
Původ názvu těchto vysočinských masových závitků můžeme jen odhadovat, na tamní poměry je to ovšem jídlo luxusní – maso opět plněné masem. Bramborové placky jsou k němu skvělá příloha.
Reklama
Reklama

Postup

  1. Plátky masa naklepejte, mleté maso propracujte se solí, paprikou a smetanou. Náplň rozdělte na 8 dílů a na připravené plátky dejte vždy po 2 dílech tak, abyste je mohli stočit směrem doprostřed jako jakési brejle.
  2. Naháče vložte do sádlem vymazané formy nebo pekáčku těsně vedle sebe, aby se nerozbalovaly. Nejprve je zprudka asi 5 minut zapečte při 250 °C, pak teplotu trouby snižte na 180 °C a za podlévání vývarem upečte doměkka. Během pečení maso obraťte, přelévejte šťávou a podle potřeby dolévejte vývar.
  3. Připravte si placky: čerstvě uvařené ještě horké brambory rozdrťte válečkem, osolte je a vpracujte do nich tolik mouky, až se dá těsto dobře vyválet. Pečte je na suché pánvi nebo přímo na plotně a hotové omastěte, nejlépe husím sádlem. Podávejte k závitkkům a doplňte čerstvým salátem.
Reklama

Gurmet - listopad 2013Časopis Gurmet – Vaše škola vaření

Na 100 stránkách listopadového čísla vás čeká 57 receptů na skvělá jídla jak na všední den, tak na svátek.

Tentokrát můžete ochutnat speciality z oblasti Vysočiny. Naučíme vás také klasickou metodu přípravy masa – konfitování (tímto způsobem připravíme kachní stehýnka) - i jídla, která můžete uvařit pouze v jedné nádobě.

Nedělní oběd bude tentokrát obzvlášť slavnostní, svatomartinský. Pokud si budete dopřávat hojnost mladého vína, poradíme vám, jak přeměnit vinné zátky v praktickou podložku pod horké nádobí!

Tématem měsíce je také zvěřina, přinášíme tři krásné klasické recepty z masa zajíce, srnky či kance. Najdete tu také nevšední jídla z dýně, typické speciality ze švýcarského kantonu Graubünden a přehled nejzajímavějších olejů a jejich zdravotních benefitů.

Objednejte si půlroční předplatné časopisu Gurmet za speciální cenu 150 Kč! Více informací najdete ZDE.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama