Virginia Repetto

Muffiny z jogurtového těsta s mákem

Moje hodnocení
10x

Miniaturní dortíky pro každého připravíte během chvíle a vyřádit se můžete s jejich nazdobením. Jogurt přidává těstu příjemně nakyslou chuť a zároveň zaručuje jeho vláčnost. Pokud nemáte rádi mák, zaměňte jej za mleté mandle, nasekané oříšky, strouhanou čokoládu nebo kokos.

12 porcí
60 minut

Suroviny

Postup přípravy

  1. Troubu předehřejte na 190 °C a formu na muffiny pečlivě vymažte máslem a vysypte případně moukou nebo vyložte papírovými košíčky.
  2. Ve velké míse smíchejte oba druhy mouky s cukrem, mákem, práškem do pečiva a citronovou kůrou.
  3. V jiné míse vyšlehejte jogurt s vejci a olejem. Přidejte k nim suché přísady a promíchejte lžící. Těsto nezpracovávejte příliš dlouho, aby muffiny nebyly tuhé.
  4. Těsto naplňte do košíčků či formy, vložte ji do předehřáté trouby a pečte zhruba 25 minut. Zda jsou muffiny dobře upečené, poznáte tak, že se těsto nelepí na špejli, kterou do nich zapíchnete. Muffiny vytáhněte z trouby a před podáváním je nechte vychladnout.

PRIMA TIP: Muffiny můžete zmrazit na později. Před podáváním je nechte rozmrazit několik minut v horké troubě.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Virginia Repetto

Anag Virginia Repetto

Život bez jogurtu si neumíte ani představit? S touto půvabnou knížkou si ho dokážete vyrobit i doma a to z jakéhokoliv mléka! Foodstylistka, fotografka a autorka receptů Virginia Repetto vyzkoušela mnoho různých receptur a sepsala je podrobně tak, že dojdete ke stejným výsledkům jako na lákavých fotkách. Naučíte se nejen připravovat rozličné jogurty, ale i je používat ve sladkých i slaných pokrmech. Inspirace světovými kuchyněmi se zřetelem na evropskou sezonu a lokální potraviny činí z této knihy praktickou příručku, která nezůstane ležet na poličce.

Vydalo nakladatelství Anag.


Přečtěte si také

Recepty