návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím

Minestrone s rizotovou rýží a pestem

6–8 porcí
do 1,5 hodiny
Minestrone s rizotovou rýží a pestem
Autor: David Loftus for Jamie Oliver Images Minestrone s rizotovou rýží a pestem
Tuhle minestrone zbožňuju – je tak svěží a razantní díky kontrastu s pestem a rizotová rýže zase nasaje všechnu tu úžasnou vůni a chuť a je velice zklidňující. Minestrone byla vždycky taková ta polévka do nepohody – od mých učňovských let až po dnešek, kdy jsem pod setrvalým rodičovským tlakem. Vždycky používám to, co je zrovna na trhu, roste mi v zahradě, nebo dokonce co se skrývá v přihrádce na zeleninu, a vždycky vznikne báječná polévka.
Reklama
Reklama

Postup

  1. Cibuli a celer oloupejte, pak je nadrobno nakrájejte a dejte se 2 lžícemi olivového oleje do velkého hrnce. Postavte na střední plamen a smažte za občasného promíchání 15 minut. Teď je příhodná doba na přípravu další zeleniny. Cukety a fenykl nakrájejte na půlcentimetrové kousky, brokolici, chřest, mangold a kadeřávek na jemné plátky. Zeleninu dejte stranou. Do hrnce vmíchejte rýži a smažte ji 2 minuty, pak vlijte vývar. Bylinky svažte a přidejte do hrnce. Uveďte do varu a pak zlehka vařte 15 minut.
  2. Mezitím oloupejte česnek a v hmoždíři ho se špetkou mořské soli rozdrťte na kašičku. Najemno k ní nastrouhejte parmazán a citronovou kůru, vymačkejte šťávu a zatřete 4 lžíce extra panenského olivového oleje.
  3. Do polévky vmíchejte připravenou zeleninu a zlehka ji vařte posledních 10 až 15 minut tak, aby si zelenina zachovala svěžest a barvu. Dotáhněte k dokonalosti solí a pepřem, pak polévku rozlijte do misek. Navrch dejte lžíci pesta.
Reklama
Minestrone s rizotovou rýží a pestem
Autor: David Loftus for Jamie Oliver Images Minestrone s rizotovou rýží a pestem

Jamie Oliver vaří po italsku

Od rychlovek a jednoduchých jídel z pár ingrediencí až po složitější a luxusnější pokrmy určené na víkendy a slavnostnější příležitosti vám tahle kniha nabídne úžasné a autentické recepty plné chutí, vůní a pohody a napomůže vám vytvořit jídla, která vás přenesou rovnou do Itálie a, spolu s tím, vás nadchnou. Viva Italia!

Fotografie a recepty použity z knihy Jamie Oliver vaří po italsku, vydané
MLD Publishing s.r.o., 2018, foto David Loftus, fotografie © Jamie Oliver Enterprises Limited (2018, Jamie Cooks Italy)

 

Související témata: Polévky , Italská kuchyně
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama