Minestrone s rizotovou rýží a pestem
Zdroj: David Loftus for Jamie Oliver Images
Minestrone s rizotovou rýží a pestem
Zdroj:
David Loftus for Jamie Oliver Images
Tuhle minestrone zbožňuju – je tak svěží a razantní díky kontrastu s pestem a rizotová rýže zase nasaje všechnu tu úžasnou vůni a chuť a je velice zklidňující. Minestrone byla vždycky taková ta polévka do nepohody – od mých učňovských let až po dnešek, kdy jsem pod setrvalým rodičovským tlakem. Vždycky používám to, co je zrovna na trhu, roste mi v zahradě, nebo dokonce co se skrývá v přihrádce na zeleninu, a vždycky vznikne báječná polévka.
Postup přípravy
-
Cibuli a celer oloupejte, pak je nadrobno nakrájejte a dejte se 2 lžícemi olivového oleje do velkého hrnce. Postavte na střední plamen a smažte za občasného promíchání 15 minut. Teď je příhodná doba na přípravu další zeleniny. Cukety a fenykl nakrájejte na půlcentimetrové kousky, brokolici, chřest, mangold a kadeřávek na jemné plátky. Zeleninu dejte stranou. Do hrnce vmíchejte rýži a smažte ji 2 minuty, pak vlijte vývar. Bylinky svažte a přidejte do hrnce. Uveďte do varu a pak zlehka vařte 15 minut.
-
Mezitím oloupejte česnek a v hmoždíři ho se špetkou mořské soli rozdrťte na kašičku. Najemno k ní nastrouhejte parmazán a citronovou kůru, vymačkejte šťávu a zatřete 4 lžíce extra panenského olivového oleje.
-
Do polévky vmíchejte připravenou zeleninu a zlehka ji vařte posledních 10 až 15 minut tak, aby si zelenina zachovala svěžest a barvu. Dotáhněte k dokonalosti solí a pepřem, pak polévku rozlijte do misek. Navrch dejte lžíci pesta.
Minestrone s rizotovou rýží a pestem
Zdroj: David Loftus for Jamie Oliver Images
Minestrone s rizotovou rýží a pestem
Zdroj:
David Loftus for Jamie Oliver Images