Najděte si recept
Na co máte chuť?

Kuřecí nudlová polévka Soto Ayam
Hustá indonéská polévka je napěchovaná výraznými chutěmi. Navíc je pěkně sytá a servíruje se s rýží, takže hravě zastoupí hlavní chod.
do 2 hodin
8–10 porcí
Suroviny (8–10 porcí)
- kuře o váze 1,2 kg 1 ks
- šalotky, nahrubo nasekané 8 ks
- citrónová tráva 2 stonky
- čerstvý zázvor, nakrájený na plátky kousek velikosti 8 x 2 cm
- Česnek 6 stroužků
- mletá kurkuma 3 lžičky
- mletý koriandr 1 lžička
- rostlinný olej 2 lžíce
- rajče, nahrubo posekané 1 ks
- jarní cibulky, nahrubo nasekané (zelené a bílé části zvlášť) 2 ks
- kokosové mléko 250 ml
- tenké rýžové nudle 150 g
K podávání:
Omlouváme se, snažíme se dohledat chybějící obrázek
Postup
- Dejte kuře do většího kastrolu s polovinou šalotky, citronové trávy, zázvoru a 2 stroužky česneku. Zalijte 3 litry studené vody, přiveďte k varu a pomalu vařte 50 minut. Sbírejte pěnu. Odstavte a nechte 20 minut chladnout. Vyndejte kuře, vývar přeceďte. Kuřecí maso natrhejte na větší kousky a dejte stranou.
- Do mixéru dejte zbylou šalotku, zázvor, česnek, kurkumu, koriandr a jednu lžíci oleje. Rozmixujte na pastu.
- V kastrolu rozehřejte olej na střední teplotu, přidejte pastu a zbylou citronovou trávu. Smažte 5 minut. Zalijte vývarem z kuřete a přiveďte k varu. Přidejte rajče a bílé části jarní cibulky, pomalu vařte 20 minut. Přidejte kuře, kokosové mléko a vařte ještě 3 minuty. Dochuťte solí a pepřem.
- Mezitím uvařte rýžové nudle (2 minuty), zceďte, propláchněte studenou vodou a nechte okapat.
- Přelijte horkou polévku do polévkové mísy. Okolo ní dejte na stůl v miskách zbylé suroviny k podávání.
- Každý si pak dá do misky trochu uvařené rýže, trochu nudlí a fazolových výhonků. Přelije horkou polévkou. Nahoru přidá smaženou šalotku a zelenou jarní cibulkou. Podle chuti zastříkne limetovou šťávou a přidá sambal oelek nebo chilli papričky.
S kořením kolem světa
Možná jste na tom jako my, máte rádi pestrou světovou kuchyni a leccos vám při vaření chybí. A možná jste při cestách po světě byli fascinovaní kořením na tržištích, tím pestrobarevným kaleidoskopem plným vůní. Mnohokrát jsme si z cest přivezli „něco“ o čem jsme vůbec nevěděli, nač to použít. A doma jsme hledali recepty.
Vášeň pro cestování a vášeň pro dobré jídlo je důvodem, proč jsme založili JUST SPICE, e-shop plný chutí, vůní a barev a hlavně plný koření. Na dobrém jídle záleží. A také záleží na detailu. Tedy na koření, se kterým vaříte. Přivážíme pro Vás špičkové koření z celého světa, vyzkoušejte ten rozdíl.