návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím

Kuřecí nudlová polévka Soto Ayam

8–10 porcí
do 2 hodin
Kuřecí nudlová polévka Soto Ayam
Kuřecí nudlová polévka Soto Ayam Autor: Just Spice
Hustá indonéská polévka je napěchovaná výraznými chutěmi. Navíc je pěkně sytá a servíruje se s rýží, takže hravě zastoupí hlavní chod.
Reklama
Reklama

Postup

  1. Dejte kuře do většího kastrolu s polovinou šalotky, citronové trávy, zázvoru a 2 stroužky česneku. Zalijte 3 litry studené vody, přiveďte k varu a pomalu vařte 50 minut. Sbírejte pěnu. Odstavte a nechte 20 minut chladnout. Vyndejte kuře, vývar přeceďte. Kuřecí maso natrhejte na větší kousky a dejte stranou.
  2. Do mixéru dejte zbylou šalotku, zázvor, česnek, kurkumu, koriandr a jednu lžíci oleje. Rozmixujte na pastu.
  3. V kastrolu rozehřejte olej na střední teplotu, přidejte pastu a zbylou citronovou trávu. Smažte 5 minut. Zalijte vývarem z kuřete a přiveďte k varu. Přidejte rajče a bílé části jarní cibulky, pomalu vařte 20 minut. Přidejte kuře, kokosové mléko a vařte ještě 3 minuty. Dochuťte solí a pepřem.
  4. Mezitím uvařte rýžové nudle (2 minuty), zceďte, propláchněte studenou vodou a nechte okapat.
  5. Přelijte horkou polévku do polévkové mísy. Okolo ní dejte na stůl v miskách zbylé suroviny k podávání.
  6. Každý si pak dá do misky trochu uvařené rýže, trochu nudlí a fazolových výhonků. Přelije horkou polévkou. Nahoru přidá smaženou šalotku a zelenou jarní cibulkou. Podle chuti zastříkne limetovou šťávou a přidá sambal oelek nebo chilli papričky.
Reklama

S kořením kolem světa

Just SpiceMožná jste na tom jako my, máte rádi pestrou světovou kuchyni a leccos vám při vaření chybí. A možná jste při cestách po světě byli fascinovaní kořením na tržištích, tím pestrobarevným kaleidoskopem plným vůní. Mnohokrát jsme si z cest přivezli „něco“ o čem jsme vůbec nevěděli, nač to použít. A doma jsme hledali recepty.

Vášeň pro cestování a vášeň pro dobré jídlo je důvodem, proč jsme založili JUST SPICE, e-shop plný chutí, vůní a barev a hlavně plný koření. Na dobrém jídle záleží. A také záleží na detailu. Tedy na koření, se kterým vaříte. Přivážíme pro Vás špičkové koření z celého světa, vyzkoušejte ten rozdíl.

Vyzkoušejte další exotické polévky:


Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama