Na brambory
- brambory 300 g
 - olivový olej 2 lžíce
 - tymián 2 lžíce
 - kurkuma 1 lžíce
 - římský kmín 1 lžička
 - zázvor 1 cm
 - limetka čtvrtka
 
Postup přípravy
- Do mísy nastrouhejte kůru z jednoho pomeranče a vymačkejte šťávu z půlky pomeranče. Zázvor oloupejte, na jemno nastrouhejte a přidejte k pomerančové šťávě.
 - Do mísy dejte stehna, přidejte med a podle chuti opepřete. Kuře marinádou potřete a dejte přes noc uležet do lednice.
 - Do zapékací mísy dejte maso s marinádou, podlejte trochou vody, přidejte olej a pečte 50 minut v předehřáté troubě na 180 ˚C.
 - Brambory rozkrojte na čtvrtiny a uvařte doměkka. Brambory nesmí být rozvařené, lépe je ponechat trošku tvrdší.
 - Na pánvi rozehřejte olej, přidejte scezené brambory, koření, najemno nakrájený zázvor a vymačkejte limetku. Vše společně orestujte dozlatova.