Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Králík s omáčkou agrodolce

2–4 porce
do 1 hodiny
Králík s omáčkou agrodolce
Spouštím video za 5s.
Tradiční italská omáčka má sladkokyselou chuť a můžete ji připravit s různými druhy masa. Servíruje se i samostatně s těstovinami. V dnešním receptu vyzkoušejte jemné králičí maso s voňavou rýží jako přílohou.
Reklama

Kulinární pořad Karolína, domácí kuchařka sledujte každou neděli na Prima LOVE!

Reklama

Postup

  1. Cibuli, zeleninu a pancettu nakrájejte na malé kousky.
  2. Porce králíka osolte, opepřete a obalte v mouce (přebytky oklepejte, ať nepadají do kastrolu). V kastrolu rozpalte olivový olej a na prudkém plameni na něm opečte maso ze všech stran dozlatova. Pak ho přendejte do misky, snižte plamen na střední stupeň, přidejte máslo, počkejte až se rozpustí a pak vložte nakrájenou cibuli, mrkev, celer a česnek. Opékejte cca 5 minut, přidejte pancettu, jalovec (mírně ho rozmáčkněte nožem), pepř, tymián a cukr a nechte ještě minutku péct, až se koření rozvoní. Vraťte zpět do kastrolu maso. Pak už doplňte jen ocet a cca 500 ml vody, přiklopte pokličkou a nechte cca 45 minut probublávat. Mezitím dejte vařit rýži.
  3. Ke konci můžete do silnější části masa píchnout, jestli je dostatečně měkké. Pokud ano, přidejte mandle, rozinky, pokrájené ořechy a čokoládu nalámanou na kostičky. Na mírném plameni nechte čokoládu rozpustit a vše ostatní prohřát za občasného promíchání – bude to trvat jen několik minut. Jako přílohu podávejte bílé pečivo, rýži, nebo klidně i polentu.
Reklama

Králík s omáčkou agrodolce  Foto: Králík s omáčkou agrodolce; foto: archiv FTV Prima / Karolína domácí kuchařka

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama