zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat
Byl dosažen limit pro přehrávání

Litujeme, ale na vašem účtu je přehráváno příliš mnoho videí zároveň. Pokud chcete pokračovat v přehrávání na tomto zařízení, prosím, ukončete přehrávání na jiných zařízeních. Více o limitech přehrávání videí na účtech s předplatným najdete na adrese https://ipri.ma/faqbr

Králík s omáčkou agrodolce
Spouštím video za 5s.

Králík s omáčkou agrodolce

Hodnoceno: 2x
Tradiční italská omáčka má sladkokyselou chuť a můžete ji připravit s různými druhy masa. Servíruje se i samostatně s těstovinami. V dnešním receptu vyzkoušejte jemné králičí maso s voňavou rýží jako přílohou.
do 1 hodiny
2–4 porce

Kulinární pořad Karolína, domácí kuchařka sledujte každou neděli na Prima LOVE!

reklama

Postup

  1. Cibuli, zeleninu a pancettu nakrájejte na malé kousky.
  2. Porce králíka osolte, opepřete a obalte v mouce (přebytky oklepejte, ať nepadají do kastrolu). V kastrolu rozpalte olivový olej a na prudkém plameni na něm opečte maso ze všech stran dozlatova. Pak ho přendejte do misky, snižte plamen na střední stupeň, přidejte máslo, počkejte až se rozpustí a pak vložte nakrájenou cibuli, mrkev, celer a česnek. Opékejte cca 5 minut, přidejte pancettu, jalovec (mírně ho rozmáčkněte nožem), pepř, tymián a cukr a nechte ještě minutku péct, až se koření rozvoní. Vraťte zpět do kastrolu maso. Pak už doplňte jen ocet a cca 500 ml vody, přiklopte pokličkou a nechte cca 45 minut probublávat. Mezitím dejte vařit rýži.
  3. Ke konci můžete do silnější části masa píchnout, jestli je dostatečně měkké. Pokud ano, přidejte mandle, rozinky, pokrájené ořechy a čokoládu nalámanou na kostičky. Na mírném plameni nechte čokoládu rozpustit a vše ostatní prohřát za občasného promíchání – bude to trvat jen několik minut. Jako přílohu podávejte bílé pečivo, rýži, nebo klidně i polentu.

Králík s omáčkou agrodolce  Foto: Králík s omáčkou agrodolce; foto: archiv FTV Prima / Karolína domácí kuchařka

reklama

Sledujte celou epizodu