Najděte si recept
Na co máte chuť?

Kovbojské hamburgery se slaninou
Hamburger je hamburger a ten domácí je ještě mnohem víc. Bezvadné jídlo do ruky, a v tomhle případě i senzačně šťavnaté, voňavé, pikantní. Žádné vysušené placky, kdepak!
do 30 minut
4 porce
Suroviny (4 porce)
- mleté hovězí 500 g
- bílá cibule 1/2 ks
- Podmáslí 2 hrnky
- hladká mouka 1/2 hrnku
- Sůl 1/2 lžičky
- granulovaný česnek 1/2 lžičky
- Paprika 1/4 lžičky
- chilli koření 1/4 lžičky
- hotová barbecue omáčka několik lžic
- Majonéza několik lžic
- avokádo nakrájené na plátky 1 ks
- slanina, vyškvařená 8 plátků
- hamburgerové žemle 4 ks
- případně listy salátu a plátky sýra
Omlouváme se, snažíme se dohledat chybějící obrázek
Postup
- Cibuli nakrájejte na co nejtenčí plátky. Dejte je do ploché misky a zalijte podmáslím, promíchejte je a nechte asi 10 minut sáknout (mezitím si můžete připravit avokádo a vyškvařit slaninu!)
- V misce promíchejte mouku, sůl, česnek, papriku a chilli. Plátky cibule namáčejte v této směsi a pak je smažte v rozpáleném oleji 30 až 40 vteřin z každé strany. Nechte je na kuchyňském papíru, aby se odsál tuk.
- Rozehřejte gril. Z hovězího masa vytvarujte hamburgery a grilujte je z každé strany 4 až 5 minut, až budou propečené podle vaší chuti.
- Promíchejte grilovací omáčku a majonézu a směsí potřete rozkrojené plochy žemle. Vložte hamburger, plátky avokáda, slaniny a osmaženou cibuli, případně listy salátu a sýr a ihned podávejte.