Najděte si recept
Na co máte chuť?

Kachní prsa s kompotem z červeného zelí a máslovým bramborovým knedlíkem
Není kachna jako kachna! Pokud chcete i doma připravit pokrm, který vás okouzlil v restauraci, zkuste to tentokrát podle receptu šéfkuchaře Vojtěcha Václavíka. Tento a další exkluzivní recepty jste mohli vidět v kulinární show Ohnivý kuře pod pokličkou.
nad 2 hodiny
Sledujte novou řadu kulinární soutěž Ohnivý kuře pod pokličkou, každou neděli ve 14.15 na Primě!
Odkaz
Ohnivý kuře pod pokličkou
V nové kulinární soutěží předvedou své kuchařské umění špičkoví šéfkuchaři za podpory oblíbených herců. Všechny recepty i bonusové materiály najdete právě ZDE.
Suroviny
Kachna:
Kompot ze zelí:
- červené zelí 1/2 hlávky
- Máslo 200 g
- Cibule 1 ks
- Jablko 1 ks
- Badyán 1 hvězdička
- Bobkový list 1 ks
- červené víno 500 ml
- jablečný ocet 70 ml
- Cukr 100 g
- čerstvý nebo sušený tymián
- Sůl
- červené kysané zelí
Knedlíky:
- vařené prolisované brambory 500 g
- krupička 200 g
- mouka semolina 100 g
- Žloutek 2 ks
- Vejce 1 ks
- Máslo 200 g
- Sůl 15 g
Omlouváme se, snažíme se dohledat chybějící obrázek
Postup
- Maso: Kachní prsa očistěte a kůži nařežte ostrým nožem na jemnou mřížku. Prsa položte na studenou pánev kůží dolů a pomalu vypékejte kůži dozlatova, poté přidejte máslo a glazírujte horkým máslem než má maso uvnitř teplotu cca 57 °C.
- Zelí: Na orestovaný základ z 50 g másla, cibule, jablek a koření přidejte nasekané zelí a za občasného míchání duste asi 30 minut, poté přidejte cukr, jablečný ocet, podlijte červeným vínem a vařte asi 30 minut doměkka. Za přidávání čerstvého másla rozmixujte v robotu dohladka a finálně dochuťte solí, octem a cukrem. Na servis promíchejte s čerstvým najemno nasekaným kysaným zelím.
- Knedlíky: Do teplých prolisovaných brambor přimíchejte mouku a sůl, následně máslo a vejce. Těsto za pomoci fresh fólie tvarujte do válečků a vařte v páře 15 minut.
- Jablka: Nakrájejte na lodičky a grilujte zprudka nasucho v pánvi nebo grilu. Mimo pánev ochuťte řepkovým olejem, solí a citronem a hned servírujte.
- Šťáva: Kachní krky opečte v troubě dozlatova, zalijte kuřecím vývarem a vařte pozvolna asi 4 hodiny. Přeceďte přes jemné síto a zredukujte na konzistenci hustší šťávy. Dochuťte jablečným octem, solí a hnědým máslem.
- Křupavá strouhanka: Hrubou strouhanku nebo panko stouhanku nasucho a za stálého míchání opečte dozlatova, před koncem přilijte trošku vypečeného kachního sádla a promíchejte.
Kachní prsa s kompotem z červeného zelí a máslovým bramborovým knedlíkem; foto: FTV Prima
Ve čtvrtém díle pořadu Ohnivý kuře pod pokličkou najdete i další nevšední recepty, které připravili šéfkuchaři Miroslav Grusz a Vojtěch Václavík za přispění seriálových herců Haliny Pawlovské a Romana Zacha:
Ohnivý kuře pod pokličkou – 4. díl , Foto: FTV Prima