Kachna
Kompot ze zelí
- červené zelí 1/2 hlávky
- máslo 200 g
- cibule 1 ks
- jablka 1 ks
- badyán 1 hvězdička
- bobkový list 1 ks
- červené víno 500 ml
- jablečný ocet 70 ml
- cukr 100 g
- tymián
- sůl
- červené kysané zelí
Knedlíky
- brambory (vařené prolisované) 500 g
- dětská krupička 200 g
- hrubá krupice 100 g
- žloutek 2 ks
- vejce 1 ks
- máslo 200 g
- sůl 15 g
Sledujte novou řadu kulinární soutěž Ohnivý kuře pod pokličkou, každou neděli ve 14.15 na Primě!
Odkaz
Ohnivý kuře pod pokličkou
V nové kulinární soutěží předvedou své kuchařské umění špičkoví šéfkuchaři za podpory oblíbených herců. Všechny recepty i bonusové materiály najdete právě ZDE.
Postup přípravy
- Maso: Kachní prsa očistěte a kůži nařežte ostrým nožem na jemnou mřížku. Prsa položte na studenou pánev kůží dolů a pomalu vypékejte kůži dozlatova, poté přidejte máslo a glazírujte horkým máslem než má maso uvnitř teplotu cca 57 °C.
- Zelí: Na orestovaný základ z 50 g másla, cibule, jablek a koření přidejte nasekané zelí a za občasného míchání duste asi 30 minut, poté přidejte cukr, jablečný ocet, podlijte červeným vínem a vařte asi 30 minut doměkka. Za přidávání čerstvého másla rozmixujte v robotu dohladka a finálně dochuťte solí, octem a cukrem. Na servis promíchejte s čerstvým najemno nasekaným kysaným zelím.
- Knedlíky: Do teplých prolisovaných brambor přimíchejte mouku a sůl, následně máslo a vejce. Těsto za pomoci fresh fólie tvarujte do válečků a vařte v páře 15 minut.
- Jablka: Nakrájejte na lodičky a grilujte zprudka nasucho v pánvi nebo grilu. Mimo pánev ochuťte řepkovým olejem, solí a citronem a hned servírujte.
- Šťáva: Kachní krky opečte v troubě dozlatova, zalijte kuřecím vývarem a vařte pozvolna asi 4 hodiny. Přeceďte přes jemné síto a zredukujte na konzistenci hustší šťávy. Dochuťte jablečným octem, solí a hnědým máslem.
- Křupavá strouhanka: Hrubou strouhanku nebo panko stouhanku nasucho a za stálého míchání opečte dozlatova, před koncem přilijte trošku vypečeného kachního sádla a promíchejte.