Suroviny
- jehněčí hřbet
 - vývar
 - med 1 lžíce
 - rozmarýn
 - máslo
 - kmín
 - římský kmín
 - nové koření 1 kulička
 - bobkový list
 - celá skořice
 - pepř
 - sůl
 - olivový olej
 
Na ratatouille
- červená paprika 1 ks
 - žlutá paprika 1 ks
 - cuketa 1/2 ks
 - lilek 2 plátky
 - zavařená rajčata
 - cibule 1 ks
 - česnek 1 stroužek
 - tymián 1 snítka
 - bílé víno 1 dcl
 - sůl
 - pepř
 - olivový olej
 
Všechny recepty, bonusová videa a další informace z natáčení pořadu Teď vaří šéf! najdete ve speciálu:
Odkaz
Teď vaří šéf!
Vítejte v kuchařské škole ZDEŇKA POHLREICHA, šité na míru běžné domácí kuchyně. V každém díle předvede Šéf recepty, které dohromady tvoří perfektně sladěné menu.
Postup přípravy
- Nejdřív si připravte marinádu: pánev rozehřejte a nechte na ní opražit kmín, nové koření, bobkový list a celou skořici. Skořici dejte stranou a zbytek přesypte do hmoždíře. Přidejte mletý římský kmín, rozmělněte a nakonec vmíchejte lžíci medu.
 - Maso očistěte, opepřete a osolte. Vložte na rozehřátý olej, nejdříve stranou, kde je víc masa. Přidejte snítku rozmarýnu. Opečte ze všech stran a vložte do trouby předehřáté na 160 stupňů. Vyndejte z trouby, potřete marinádou a ještě nechte chvíli dopéct.
 - Na druhé pánvi rozehřejte olivový olej a orestujte nakrájenou cibuli. Pak postupně přidejte nasekaný česnek, papriky, cuketu a lilek. Osolte, opepřete, přidejte snítku tymiánu, rajčata, zalijte vínem a nechte chvíli restovat.
 - Maso vyndejte z trouby, odložte na alobal, posypte čerstvou mátou, zabalte a nechte odpočinout. Vypečenou šťávu zalijte vývarem a nechte povařit.
 - Jehněčí nakrájejte na kotlety a podávejte spolu s ratatouille a šťávou.