návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Reklama

Jablečný koláč s tvarohem

Hodnoceno: 3x
do 1 hodiny
Jablečný koláč s tvarohem
Autor: Pradobroty.cz Jablečný koláč s tvarohem
Na recept není potřeba nic šlehat nebo zdlouhavě třít, ingredience jsou rozepsané i na hrnky a lžíce, takže je tento koláč dobrý i pro začínající pekařky bez pořádného vybavení. A oceníte ho i na chatě! ;)

Recept

Jablečný koláč s ořechy Foto:

Jablečný koláč s ořechy

Zkuste si připravit tento úžasně jednoduchý a voňavý jablečný koláč, který vám příjemně provoní domov.

Suroviny

Těsto:

Tvarohová náplň:

Jablečná náplň:

Postup

  1. Těsto: Cukr, vejce a kefír metličkou rozmíchejte. Přidejte rozpuštěné máslo (nemělo by být příliš horké), citronovou kůru a vanilkový extrakt a zamíchejte.
  2. Mouku smíchejte s práškem do pečiva a solí, přidejte do těsta a spojte. Vznikne těsto hustější konzistence (je hustější než klasické lité těsto).
  3. Plech o velikosti 30 x 40 cm navlhčete vodou a rozprostřete na něj pečicí papír. Těsto na papír rozetřete gumovou stěrkou. Zapněte troubu na 180 °C (horkovzduch na 160 °C).
  4. Tvarohová náplň: Tvaroh, jogurt, vejce a cukr smíchejte a nakonec přimíchejte brusinky (rozinky). Náplň rozetřete na připravené těsto.
  5. Jablečná náplň: Jablka oloupejte a nastrouhejte nahrubo. Smíchejte citronovou šťávu s cukrem a skořicí a směsí polijte jablka, zamíchejte. Ochucená jablka rozprostřete po celé ploše koláče.
  6. Plech vložte do rozpálené trouby a pečte 50–65 minut. Před servírovaním nechte koláč zcela vychladnout.

Jablečný koláč s tvarohem 2 Foto: Jablečný koláč s tvarohem; foto: Pradobroty.cz

Pradobroty Foto:

Objevte Pradobroty!

Lásku k jídlu si hýčkám už od dob, kdy jsem byla malé děvče. Tenkrát mi vařila maminka a školní jídelna. Když jsem vyrostla a osamostatnila se, musela jsem si začít vařit a péct sama. Záhy jsem zjistila, že mě to baví a docela i jde, protože mé výtvory chválí nejen můj muž, ale i kamarádi, známí a kolegové v práci.

V roce 2011 jsem se stala "matkou na mateřské" a abych nebyla intelektuálně nevytížená a z péče o potomstvo se nezbláznila, začala jsem jídlo fotit a založila blog Pradobroty.cz.

Na blogu najdete recepty převážně české a evropské a v 90 % takové, kde náročnost a výsledný efekt stojí v rozumném poměru.