Suroviny
- hanger steak (hovězí )
- špek
- sůl
- čerstvě namletý pepř
Omáčka
- máslo
- šalotka
- žampiony
- hlíva ústřičná
- bílé víno (suché )
- smetana
- tymián (čerstvý )
- citron
- hladkolistá petržel
- majoránka (čerstvá )
Brokolice
- brokolice (divoká )
- olivový olej
- piniové oříšky
- citron
- chilli (drcené )
- sůl
- čerstvě namletý pepř
Postup přípravy
- Maso vyndejte alespoň půl hodiny předem z lednice, aby mělo pokojovou teplotu. Steaky důkladně osolte a opepřete z obou stran a vložte je na špekem potřený rozpálený gril.
- V kastrolu rozpusťte máslo a nechte na něm zesklovatět nadrobno nasekanou šalotku. Pak do kastrolu přidejte nakrájené houby. Osolte je a opepřete a nechte je opéct. Přilijte suché bílé víno. Když se víno vyvaří, přidejte smetanu a trochu čerstvého tymiánu. Povařte. Do omáčky nasekejte čerstvou listovou petržel a přidejte sušenou majoránku. Pro závěrečné dochucení můžete použít citronovou šťávu.
- Mezitím, než se uvaří omáčka, opepřete a osolte divokou brokolici. Zakápněte ji olivovým olejem a vložte k masu na gril. Do misky dejte piniové oříšky, citronovou šťávu a olej. Osolte, opepřete a přidejte trochu drceného chilli. Až bude brokolice měkká, dejte ji do misky s marinádou a promíchejte.
- Maso opečené z obou stran sundejte z grilu a nechte ho odpočinout. Nakrájejte ho a šťávu, kterou pustí, přidejte do houbové omáčky. Servírujte s omáčkou a brokolicí s piniovými oříšky.