návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Reklama

Hanger steak s brokolicí a houbovou omáčkou podle Šéfa

Hodnoceno: 0x
do 30 minut
Hanger steak s brokolicí a houbovou omáčkou
Autor: archiv FTV Prima Hanger steak s brokolicí a houbovou omáčkou
V nové řadě pořadu Rozpal to, šéfe! se Zdeněk Pohlreich zaměřil hlavně na přípravu klasických steaků. Kvalitní maso nepotřebuje složité úpravy, koření ani marinády, ale určitě si můžete vyhrát s přílohami, které pořádnému kusu masa budou zdatně sekundovat.

Postup

  1. Maso vyndejte alespoň půl hodiny předem z lednice, aby mělo pokojovou teplotu. Steaky důkladně osolte a opepřete z obou stran a vložte je na špekem potřený rozpálený gril. 
  2. V kastrolu rozpusťte máslo a nechte na něm zesklovatět nadrobno nasekanou šalotku. Pak do kastrolu přidejte nakrájené houby. Osolte je a opepřete a nechte je opéct. Přilijte suché bílé víno. Když se víno vyvaří, přidejte smetanu a trochu čerstvého tymiánu. Povařte. Do omáčky nasekejte čerstvou listovou petržel a přidejte sušenou majoránku. Pro závěrečné dochucení můžete použít citronovou šťávu. 
  3. Mezitím, než se uvaří omáčka, opepřete a osolte divokou brokolici. Zakápněte ji olivovým olejem a vložte k masu na gril. Do misky dejte piniové oříšky, citronovou šťávu a olej. Osolte, opepřete a přidejte trochu drceného chilli. Až bude brokolice měkká, dejte ji do misky s marinádou a promíchejte. 
  4. Maso opečené z obou stran sundejte z grilu a nechte ho odpočinout. Nakrájejte ho a šťávu, kterou pustí, přidejte do houbové omáčky. Servírujte s omáčkou a brokolicí s piniovými oříšky. 
     

Všechny epizody, bonusové materiály a informace o pořadu najdete v tomto odkazu:

Související témata: Hlavní jídla