Suroviny
- hovězí hanger steak
- sůl a čerstvě namletý pepř
- špek
Omáčka
- máslo
- šalotka
- žampiony
- hlíva ústřičná
- suché bílé víno
- smetana
- čerstvý tymián
- citron
- hladkolistá petržel
- čerstvá majoránka
Brokolice
- divoká brokolice
- olivový olej
- piniové oříšky
- citron
- sůl a čerstvě namletý pepř
- drcené chilli
Postup přípravy
- Maso vyndejte alespoň půl hodiny předem z lednice, aby mělo pokojovou teplotu. Steaky důkladně osolte a opepřete z obou stran a vložte je na špekem potřený rozpálený gril.
- V kastrolu rozpusťte máslo a nechte na něm zesklovatět nadrobno nasekanou šalotku. Pak do kastrolu přidejte nakrájené houby. Osolte je a opepřete a nechte je opéct. Přilijte suché bílé víno. Když se víno vyvaří, přidejte smetanu a trochu čerstvého tymiánu. Povařte. Do omáčky nasekejte čerstvou listovou petržel a přidejte sušenou majoránku. Pro závěrečné dochucení můžete použít citronovou šťávu.
- Mezitím, než se uvaří omáčka, opepřete a osolte divokou brokolici. Zakápněte ji olivovým olejem a vložte k masu na gril. Do misky dejte piniové oříšky, citronovou šťávu a olej. Osolte, opepřete a přidejte trochu drceného chilli. Až bude brokolice měkká, dejte ji do misky s marinádou a promíchejte.
- Maso opečené z obou stran sundejte z grilu a nechte ho odpočinout. Nakrájejte ho a šťávu, kterou pustí, přidejte do houbové omáčky. Servírujte s omáčkou a brokolicí s piniovými oříšky.