návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím

Gravlax - marinovaný losos

5–7 porcí
do 30 minut
Gravlax
Autor: Darina Křivánková Gravlax
Výborný marinovaný losos je oblíbená chuťovka ve skandinávských zemích. Základní kombinace soli a cukru maso částečně konzervuje a zpevní, vodka a kopr dodají výjimečnou chuť.
Reklama

Kulinární pořad Hrdina kuchyně sledujte každou sobotu na Primě!

Suroviny (5–7 porcí)

Omáčka:

Reklama

Postup

  1. Smíchejte sůl s cukrem, kůrou z citrusů, vodkou a nasekaným koprem. Lososa stáhněte z kůže, položte do pekáče, dobře zasypte směsí, zakryjte fólií a zatěžkejte. Marinujte přes noc, klidně i dva dny v lednici.
  2. Lososa očistěte od marinády, nakrájejte na tenké plátky a podávejte s tmavým chlebem, omáčkou a citronem.
  3. Na omáčku nasekejte kopr najemno, promíchejte se zakysanou smetanou a vše dochuťte solí a trochou citronové šťávy a kůry.
Reklama

Gravlax  Foto: Gravlax; foto: Darina Křivánková

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama