reklama

zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat

reklama

Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Beru na vědomí
Gravlax
Autor: Darina Křivánková Gravlax

Gravlax - marinovaný losos

Hodnoceno: 2x
Výborný marinovaný losos je oblíbená chuťovka ve skandinávských zemích. Základní kombinace soli a cukru maso částečně konzervuje a zpevní, vodka a kopr dodají výjimečnou chuť.
do 30 minut
5–7 porcí

reklama

Kulinární pořad Hrdina kuchyně sledujte každou sobotu na Primě!

Suroviny (5–7 porcí)

Omáčka:

reklama

Postup

  1. Smíchejte sůl s cukrem, kůrou z citrusů, vodkou a nasekaným koprem. Lososa stáhněte z kůže, položte do pekáče, dobře zasypte směsí, zakryjte fólií a zatěžkejte. Marinujte přes noc, klidně i dva dny v lednici.
  2. Lososa očistěte od marinády, nakrájejte na tenké plátky a podávejte s tmavým chlebem, omáčkou a citronem.
  3. Na omáčku nasekejte kopr najemno, promíchejte se zakysanou smetanou a vše dochuťte solí a trochou citronové šťávy a kůry.

Gravlax  Foto: Gravlax; foto: Darina Křivánková

reklama

reklama