reklama

zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat

reklama

Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Losos marinovaný v červené řepě
Autor: Britské dobrodružství Jamese Martina Losos marinovaný v červené řepě

Losos marinovaný v červené řepě

Hodnoceno: 4x
Marinovaného lososa vám asi nemusíme obšírně představovat, protože to je ten nejjednodušší a nejefektnější způsob, jak podávat lososa na večírku nebo prodloužit jeho trvanlivost a určitě jste ho už mnohokrát jedli. Stačí ho ochutit, pečlivě zabalit do potravinářské fólie a uložit na 24 hodin do lednice. Zkuste ho ale zkombinovat s červenou řepou, která se postará nejen o zajímavou chuť, ale i nevšední vzhled.
do 30 minut
8–10 porcí

reklama

Suroviny (8–10 porcí)

reklama

Postup

  1. Lososa zbavte kostí (přejeďte po něm hřbetem ruky a kosti vytáhněte pinzetou) a tmavé tučné části na břiše. 
  2. Červenou řepu rozmixujte se solí a cukrem dohladka. Velký tác, na který se vejde losos, vyložte několika vrstvami potravinářské fólie, aby přesahovaly tác. Doprostřed fólie rozprostřete polovinu řepné směsi, položte navrch lososa a na něj rozetřete zbylou řepnou směs. Pevně zabalte do potravinářské fólie, aby marináda pokrývala celého lososa, a uložte na 24 hodin do lednice. 
  3. Marinovaného lososa vybalte z fólie, seškrábněte marinádu a opláchněte rybu pod tekoucí studenou vodou. Osušte ji papírovou utěrkou a ostrým nožem nakrájejte filet na tenké plátky. Začněte od ocasního konce. Nenakrájeného lososa zabalte zpět do potravinářské fólie, v lednici vydrží 3–4 dny. 

PRIMA TIP: Červenou řepu můžete koupit předvařenou vakuově balenou, nebo ji uvařte ve slupce v neosolené vodě doměkka. Trvá to zhruba 1 hodinu a za stejný čas ji upečete v troubě – řepu ve slupce zabalte s kapkou olivového oleje do alobalu a pečte při 200 °C doměkka. Vybalte, nechte zchladnout a oloupejte. 

Losos marinovaný v červené řepě
Autor: Britské dobrodružství Jamese Martina Losos marinovaný v červené řepě

Britské dobrodružství Jamese Martina
James Martin

Šéfkuchaře a milovníka cestování Jamese Martina možná znáte z jeho televizního pořadu, ve kterém objevuje krásné kouty a lokální dobroty, z kterých vaří originální jídla. Svou roadmovie po Velké Británii vtěsnal do knihy, takže se s ním vydejte na zajímavá místa, do špičkových restaurací, za místními farmáři a na barevné trhy, navštivte britské šéfkuchaře a jeho přátel… Zkrátka vše, co stojí v Anglii za ochutnání. James Martin v knize představuje 80 receptů často z důvěrně známých surovin. Možná že s Brity máme společné víc než jen hrdinné piloty z druhé světové války. 
Vydalo nakladatelství Slovart

reklama

reklama