reklama

zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat

reklama

Lososový tatarák
Autor: Zelenina Lososový tatarák

Lososový tatarák

Hodnoceno: 4x
Lososový tatarák ocení každý milovník ryb. Chuť syrového lososa je velmi jemná a lahodná a skvěle se snoubí s voňavým koprem, svěžím citronem a výraznými kapary.
do 30 minut
5 porcí

reklama

Postup

  1. Lososa, cibuli a papriku nakrájejte na kostičky – čím pravidelnější, tím lepší.
  2. Dejte je do mísy, přidejte kapary, olivový olej, citronovou šťávu, nasekaný čerstvý kopr, sůl a černý pepř a promíchejte.
  3. Ochutnejte, případně dochuťte a nechte 5 minut rozležet.
  4. Podávejte s křupavým chlebem.
  5. Chcete-li podávat tatarák elegantně, natlačte ho do kovové formičky (formičky z jiných materiálů je třeba mírně potřít olivovým olejem) a vyklopte na talíř.

Lososový tatarák Foto: moje láska

Lososový tatarák, foto: Zelenina, moje láska

Zelenina moje láskaZELENINA, MOJE LÁSKA

Marcel Ihnačák

V nové kuchařce šéfkuchaře Marcela Ihnačáka se spolu s ním zamilujete do zeleniny.

Kapitoly věnované jejím jednotlivým druhům přesvědčí i ty nejzarytější odpůrce zeleniny, aby ochutnali nádherné výtvory z cukety, lilku, chřestu, fazolek, rajčat, papriky nebo brokolice. Nechybí ani slovenská (a vlastně i česká) klasika jako zelí a brambory, které Marcel Ihnačák představuje netradičním, zato inspirativním způsobem.

Zkrátka nepřijdou ani milovníci masa, ryb a plodů moře.

Bonusem jsou čtyři kapitoly věnované ovoci – s návody, jak ho lze připravit nasladko i naslano.

Recepty doplňují Marcelovy tipy, triky a komentáře, které vám pomůžou zorientovat se na trhu či v obchodě nebo ulehčí vaření díky novým způsobům přípravy.

Vydalo nakladatelství Slovart, www.slovart.cz

reklama