návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Reklama

Dýňovo-pomerančová polévka

Hodnoceno: 0x
4 porce
do 1 hodiny
Dýňovo-pomerančová polévka
Autor: isifa.com Dýňovo-pomerančová polévka
Oblíbená zimní polévka z dýně a sladkých brambor získá nečekaný šmrnc díky svěží chuti pomeranče.

Postup

  1. Rozehřejte 2 lžíce olivového oleje. Přidejte nasekanou cibuli a restujte ji asi 5 minut, dokud nezměkne. Přidejte nakrájené sladké brambory a dýni, pomerančovou kůru a šťávu, česnek a koriandr. Potom přilijte vývar. Ochuťte solí a pepřem. Přiveďte do varu a přikryté vařte 25 minut, dokud dýně a brambory nebudou měkké.
  2. Vypněte plotnu a tyčovým mixérem rozmixujte polévku úplně dohladka.
  3. V pánvi rozehřejte olej. Přidejte dýňová semínka a restujte 2–3 minuty, dokud nezačnou praskat a nezhnědnou.
  4. Polévku podávejte v předehřátých miskách posypanou dýňovými semínky a lístky koriandru.
  5. PRIMA TIP: Nemáte-li sladké brambory, použijte běžné a asi 100 g nahraďte mrkví. Směs pak bude barvou i chutí batáty připomínat.

Dýňovo-pomerančová polévka Foto:

Dýňovo-pomerančová polévka, foto:isifa.com

Další skvělé recepty z dýně najdete v časopisu Prima FRESH:

Časopis Prima FRESH

PŘEKVAPENÍ! Vydáváme časopis Prima FRESH