návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím

Dvoubarevný střapatý koláč

do 30 minut
Dvoubarevný střapatý koláč
Dvoubarevný střapatý koláč
Jak sám název napovídá, tento koláč není žádný uhlazený dezert. Nejen, že se v něm kombinuje kakao a tvaroh, které spolu krásně kontrastují, ale ještě si při jeho přípravě zašpiníte struhadlo.
Reklama
Reklama

Na vál si dejte polohrubou mouku, v níž si udělejte důlek. Do něj si dejte tuk na pečení, který si předem trochu pokrájejte, tři lžíce kakaa a vanilkový cukr. Směs zpracujte - snažte se pracovat od kraje do středu, abyste mouku smíchali s tukem. Ve směsi si udělejte důlek a do něho nalijte mléko. Pomocí nože od kraje ke středu mléko zapracujte do těsta. Těsto je hotové, konzistence by měla být pevná a suchá.

Těsto si rozdělte na dva díly, zabalte je do potravinářské fólie a nechte obě těsta zmrznout v mrazáku. Budete je totiž strouhat, a proto je třeba, aby pořádně promrzla.

Zmrzlou první polovinu těsta nastrouhejte na dno formy a opatrně jej rozprostřete po celé ploše formy. Nyní si připravte náplň. Rozklepněte si vajíčka, žloutky přidejte do tvarohu a bílky vyšlehejte. Tvaroh se žloutkem smíchejte s cukrem a rozinkami. Do směsi poté vmíchejte i sníh. Pokud máte rádi, rozinky můžete přes noc nechat namočené v rumu. Rozprostřete náplň opatrně, aby vám nespadl sníh, po formě. Do formy nastrouhejte druhou část těsta jako vrchní část. Těsto si nakonec rozprostřete do krajů.

Koláč dejte péct zhruba na 45 minut při 170 stupních.

 

Další novinky a zajímavé tipy najdete na facebooku pořadu Božské dorty od Markéty.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama