zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat
Domácí zeleninová omáčka s jablečným octem
Autor: Regionální potravina Domácí zeleninová omáčka s jablečným octem

Domácí zeleninová omáčka s jablečným octem

Hodnoceno: 4x
Čím si obohatit téměř jakýkoliv pokrm? Maso, brambory, chipsy, tortilly? Poctivým zeleninovým dipem! V tom našem se skrývají rajčata, papriky, cibule, česnek, cuketa, lilek, mrkev, zázvor a z dochucovadel také jablečný ocet.
do 1,5 hodiny

reklama

Postup

  1. Rajčata spařte 20 sekund ve vroucí vodě, poté je zchlaďte ve vodě s ledem a můžete je oloupat. Poté rajčata, papriky, cibuli, cuketu, lilek, chilli a česnek nakrájejte na kostičky a vložte do hrnce. Přidejte protlak. Nastrouhejte mrkev nahrubo a zázvor najemno a také přidejte do hrnce.
  2. Zeleninu duste na mírném ohni asi 30 minut. Poté přidejte všechno koření a rozdrcená hořčičná semínka. Přidejte jablečný ocet a duste 40 minut nebo až se zelenina rozdusí a pěkně spojí.
  3. Horkou zeleninu můžete přendat do zavařovacích sklenic, zavřít a nechat vychladnout.

PRIMA TIP: Pro přípravu receptu doporučujeme jablečný ocet s poetickým názvem Zlaté jablíčko od Mgr. Evžena Uhra. Připravuje se podle rodinné receptury z jablek ze sadů v Bílých Karpatech. Než dorazí k vám na stůl, musí zrát 2–3 roky. Díky tomu, že není filtrovaný a ani pasterizovaný, si uchovává mnoho cenných látek. Jeho kvalita a chuť mu dokonce vynesly ocenění Regionální potravina ve Zlínském kraji. 

Domácí zeleninová omáčka s jablečným octem
Autor: Regionální potravina Domácí zeleninová omáčka s jablečným octem
Domácí zeleninová omáčka s jablečným octem
Autor: Regionální potravina Domácí zeleninová omáčka s jablečným octem

reklama

Související témata: zeleninová omáčka , dip , lilek , cuketa , rajčata , Malá jídla