návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím

Domácí těstoviny s houbovým ragú, medvědím česnekem a zastřeným vejcem

do 1 hodiny
Domácí těstoviny s houbovým ragú, medvědím česnekem a zastřeným vejcem
Autor: Kate's Cuisine Domácí těstoviny s houbovým ragú, medvědím česnekem a zastřeným vejcem
Pokud nemáte čas na přípravu domácích těstovin, můžete si samozřejmě zakoupit vaničku čerstvých v obchodě, ale ta radost z přípravy vlastních je k nezaplacení! :) A to ani nemluvíme o božské kombinaci hub, medvědího česneku a zastřeného vejce.
Reklama

Recept

Čerstvé těstoviny se sušenými rajčaty, olivami a pikantní klobásou Foto:

Čerstvé těstoviny se sušenými rajčaty, olivami a pikantní klobásou

Těstoviny jsou vděčné jídlo. Jejich příprava je blesková, zvlášť pokud použijete ty čerstvé a množství způsobů přípravy se zdá být nekonečné. Zkuste tyhle pikantní s...
Reklama

Postup

  1. Žampiony očistěte a nakrájejte je na plátky. Hlívu nakrájejte na kousky.
  2. Cibuli a česnek zbavte slupky a obojí nakrájejte nadrobno.
  3. Na pánvi rozpusťte máslo a přilijte k němu trochu olivového oleje.
  4. Do pánve nyní vhoďte cibuli s česnekem, ztlumte plamen a restujte.
  5. Když je cibule sklovatá, přidejte nakrájené čerstvé houby a přidejte i ty mražené. K houbám přilijte víno.
  6. Na vyšším středním plameni nyní duste, přidejte sůl, pepř a muškátový květ.
  7. Když jsou houby podušené, přidejte smetanu, chvíli ještě směs duste, ale smetana by se neměla moc zredukovat.
  8. Nakonec přidejte šťávu z citronu a posekaný medvědí česnek.
  9. Těstoviny: Všechny suroviny nasypte do mísy od robota. Zvolte nástavec typu hák a nechte robota na nízkém stupni těsto cca 10 minut zpracovávat.
  10. Hotové těsto rozdělte na 4 části a z každé vyválejte obdélník tak, aby se vešel do stroje na těstoviny.
  11. Těsto nejprve třikrát projeďte na té části strojku, kde je váleček. Ten koriguje tloušťku těsta. Nejprve zvolte největší možnou tloušťku, poté ji zmenšujte, aby se těsto ztenčilo do požadované tloušťky.
  12. Když máte tenké a dlouhé těsto, vyměňte nástavce a vytvořte požadovaný tvar těstovin.
  13. Vařte ve vroucí osolené vodě cca 1–2 minuty. Po uvaření smíchejte s houbovým ragú.
  14. Zastřené vejce: Do menšího hrnce dejte vařit vodu. Vejce rozklepněte zvlášť do misky.
  15. Když voda vře, pomocí metličky udělejte ve vodě vír. Do vody vhoďte vejce z misky, po minutě vyndejte a podávejte.
Reklama

Domácí těstoviny s houbovým ragú, medvědím česnekem a zastřeným vejcem 2 Foto: Domácí těstoviny s houbovým ragú, medvědím česnekem a zastřeným vejcem; foto: Kate's Cuisine

Kate´s Cuisine Foto: V kuchyni u Kate

Jmenuji se Kateřina, žiji v Brně a již nějaký čas píši food blog Kate’s Cuisine. Vaření, pečení a psaní blogu je mou velkou radostí, koníčkem a vášní. Jídlo prostě miluji a snažím se ke každé surovině přistupovat s úctou a láskou. Každý recept tak má svůj příběh.

Na mém blogu najdete recepty, články, recenze a také videa. Budu se těšit na vaši návštěvu.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama