Najděte si recept
Na co máte chuť?

Domácí těstoviny s houbovým ragú, medvědím česnekem a zastřeným vejcem
Pokud nemáte čas na přípravu domácích těstovin, můžete si samozřejmě zakoupit vaničku čerstvých v obchodě, ale ta radost z přípravy vlastních je k nezaplacení! :) A to ani nemluvíme o božské kombinaci hub, medvědího česneku a zastřeného vejce.
do 1 hodiny
Recept
Čerstvé těstoviny se sušenými rajčaty, olivami a pikantní klobásou
Těstoviny jsou vděčné jídlo. Jejich příprava je blesková, zvlášť pokud použijete ty čerstvé a množství způsobů přípravy se zdá být nekonečné. Zkuste tyhle pikantní s...
Suroviny
Houbové ragú:
- Hlíva ústřičná 350 g
- žampióny 375 g
- mražené lesní houby 400 g
- farmářská smetana (31%) 250 ml
- Cibule 1 ks
- Česnek 3 stroužky
- bílé vino 1 dcl
- šťáva z půlky citrónu
- Máslo 30 g
- Olivový olej
- sůl, pepř
- špetka muškátového květu
- svazek medvědího česneku
Domácí těstoviny:
- hladká mouka typu 00 500 g
- semolina 150 g
- žloutky 150 g
- Vejce 3 ks
Omlouváme se, snažíme se dohledat chybějící obrázek
Postup
- Žampiony očistěte a nakrájejte je na plátky. Hlívu nakrájejte na kousky.
- Cibuli a česnek zbavte slupky a obojí nakrájejte nadrobno.
- Na pánvi rozpusťte máslo a přilijte k němu trochu olivového oleje.
- Do pánve nyní vhoďte cibuli s česnekem, ztlumte plamen a restujte.
- Když je cibule sklovatá, přidejte nakrájené čerstvé houby a přidejte i ty mražené. K houbám přilijte víno.
- Na vyšším středním plameni nyní duste, přidejte sůl, pepř a muškátový květ.
- Když jsou houby podušené, přidejte smetanu, chvíli ještě směs duste, ale smetana by se neměla moc zredukovat.
- Nakonec přidejte šťávu z citronu a posekaný medvědí česnek.
- Těstoviny: Všechny suroviny nasypte do mísy od robota. Zvolte nástavec typu hák a nechte robota na nízkém stupni těsto cca 10 minut zpracovávat.
- Hotové těsto rozdělte na 4 části a z každé vyválejte obdélník tak, aby se vešel do stroje na těstoviny.
- Těsto nejprve třikrát projeďte na té části strojku, kde je váleček. Ten koriguje tloušťku těsta. Nejprve zvolte největší možnou tloušťku, poté ji zmenšujte, aby se těsto ztenčilo do požadované tloušťky.
- Když máte tenké a dlouhé těsto, vyměňte nástavce a vytvořte požadovaný tvar těstovin.
- Vařte ve vroucí osolené vodě cca 1–2 minuty. Po uvaření smíchejte s houbovým ragú.
- Zastřené vejce: Do menšího hrnce dejte vařit vodu. Vejce rozklepněte zvlášť do misky.
- Když voda vře, pomocí metličky udělejte ve vodě vír. Do vody vhoďte vejce z misky, po minutě vyndejte a podávejte.
Domácí těstoviny s houbovým ragú, medvědím česnekem a zastřeným vejcem; foto: Kate's Cuisine
V kuchyni u Kate
Jmenuji se Kateřina, žiji v Brně a již nějaký čas píši food blog Kate’s Cuisine. Vaření, pečení a psaní blogu je mou velkou radostí, koníčkem a vášní. Jídlo prostě miluji a snažím se ke každé surovině přistupovat s úctou a láskou. Každý recept tak má svůj příběh.
Na mém blogu najdete recepty, články, recenze a také videa. Budu se těšit na vaši návštěvu.