Suroviny
- cuketa (bez semen) 1 kg
- paprika (červené, bílé) 1 kg
- cibule 700 g
- mrkev 700 g
- rajčata 500 g
- kečup 1 ks (500 ml)
- sladká chilli omáčka 1 ks
- rajský protlak 3 ks
- sójová omáčka 6 lžic
- worcesterová omáčka 6 lžic
- cukr 2 lžíce
- sůl 1 lžíce nebo podle chuti
- česnek (volitelné)
- olej cca 100–150 ml
Postup přípravy
- Zeleninu nakrájejte na kostičky.
- Na oleji zesklovaťte cibuli, přidejte zeleninu, osolte a 15 minut restujte.
- Poté přidejte zbytek ingrediencí, provařte a směsí plňte skleničky.
- Kdo chce, může ke konci přidat posekaný česnek.
- Sklenice sterilujte při 80 °C 15 minut.
Vyzkoušejte také zavařené lečo podle návodného videoreceptu
Kompletní recept najdete ZDE: Zavařené lečo: jednoduchý recept, jak uchovat letní zeleninu na zimu
ČTĚTE TAKÉ: Cuketa může být jedovatá: Zaměřte se na jasný znak a chraňte se před nebezpečnou otravou