Najděte si recept
Na co máte chuť?

Crumble s broskvemi a slívami
Crumble je dezert pro ty, kdo milují náplně a těsto moc nemusí. Těsto v pravém slova smyslu v něm totiž žádné není – jen hromada křupavé drobenky, podle níž dostal crumble jméno, a pod ní spousta šťavnatého ovoce.
do 30 minut
6 porcí
Suroviny (6 porcí)
- mouka (může být hladká, polohrubá i hrubá) 1/2 hrnku
- přírodní cukr krupice
- Sůl 1/4 lžičky
- Máslo 4 lžíce
- Olivový olej 1 lžíce
- tmavá sezamová semínka (nemusí být) 1 lžíce
- ovoce (broskve, slívky, švestky) 1,2 kg
- cukr krupice 1/2 hrnku
- citronová štáva 1 lžíce
Omlouváme se, snažíme se dohledat chybějící obrázek
Postup
- Troubu předehřejte na 180° C a plech vyložte pečicím papírem. V robotu nechte promíchat mouku s cukrem a solí. Přidjete máslo a olej, prošlehejte na drobty, přidejte sezam, pokud chcete, a zlehka prošlehněte. Drobty rozestřete na plech a pečte asi 20 minut, až budou zlaté a křupavé. Nechte je vychadnout a pak případně rozlámejte na větší kousky.
- Mezitím povařte ovoce ve velkém kastrolu s cukrem a citronovou šťávou, až ovoce pustí šťávu, asi 10 minut. Přesuňte ho do zapékací formy a posypte vzniklou drobenkou. Pečte na střední příčce trouby asi 10 minut. Před podáváním nechte crumble 5 minut vychladnout.
Crumble s broskvemi a slívami, foto: L.A. CREATIVE FOOD