Suroviny
- chřest 500 g
- piniové oříšky 80 g
- parmazán 100 g (polovina do pesta, polovina k servírování)
- česnek 2 velké stroužky
- citronová šťáva 1 lžíce
- sůl
- olivový olej 80 ml
- těstoviny (linguine) 500 g
- pepř
Podívejte se, jak jednoduše oloupat chřest! Pokud tuto zeleninu vaříte často, doporučujeme speciální dvoubřitou škrabku, přesvědčte se, že její pořízení má smysl :) U zeleného chřestu pak stačí oloupat pouze spodní třetinu.
Postup přípravy
- Vodu na těstoviny osolte, přiveďte k varu a uvařte linguine na skus.
- Zelený chřest můžete zpracovat syrový, máte-li bílý, oloupaný ho pár minut oblanšírujte. Pár špiček chřestu dejte stranou na ozdobu.
- Nahrubo nasekaný chřest a ostatní ingredience vymixujte na pesto a vmíchejte do uvařených těstovin. Horké linguine posypte zbylým parmazánem a zdobte špičkami chřestu, případně bazalkou.