Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Chřest s pikantní omáčkou salsa tartara

4 porce
do 30 minut
Chřest s pikantní omáčkou
Chřest s pikantní omáčkou Autor: isifa.com
V sezoně chřestu si určitě vychutnejte recepty jen jemně dochucené, kde vynikne jeho specifická chuť. Ale užijte si také rafinovanější pokrmy – chřestu sluší i výraznější variace.
Reklama
Reklama

Postup

  1. Důkladně omyjte chřest a odkrojte dřevnaté konce. Pokud je třeba, oloupejte spodní třetinu pazochů. Chřest vložte do vroucí osolené vody a vařte na středním plameni asi 5 minut. Poté chřest slijte a na cedníku nechte okapat.
  2. Na omáčku smíchejte vařené žloutky se syrovým žloutkem, hořčicí a octem. V rendlíku rozehřejte olivový olej, vmíchejte základ omáčky a pomalu míchejte, dokud se nevytvoří hustá krémová omáčka. Dochuťte solí a pepřem.
  3. Listy petrželky omyjte, důkladně osušte a nesekejte nahrubo. Chřest servírujte na talíři přelitý omáčkou a posypaný petrželkou a kapary.
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama