návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Reklama

Chřest s pikantní omáčkou salsa tartara

Hodnoceno: 0x
4 porce
do 30 minut
Chřest s pikantní omáčkou
Autor: isifa.com Chřest s pikantní omáčkou
V sezoně chřestu si určitě vychutnejte recepty jen jemně dochucené, kde vynikne jeho specifická chuť. Ale užijte si také rafinovanější pokrmy – chřestu sluší i výraznější variace.

Postup

  1. Důkladně omyjte chřest a odkrojte dřevnaté konce. Pokud je třeba, oloupejte spodní třetinu pazochů. Chřest vložte do vroucí osolené vody a vařte na středním plameni asi 5 minut. Poté chřest slijte a na cedníku nechte okapat.
  2. Na omáčku smíchejte vařené žloutky se syrovým žloutkem, hořčicí a octem. V rendlíku rozehřejte olivový olej, vmíchejte základ omáčky a pomalu míchejte, dokud se nevytvoří hustá krémová omáčka. Dochuťte solí a pepřem.
  3. Listy petrželky omyjte, důkladně osušte a nesekejte nahrubo. Chřest servírujte na talíři přelitý omáčkou a posypaný petrželkou a kapary.