Chřest
- vejce 2 ks
- zelený chřest 2 svazky
- olivový olej 3 lžíce
- mořská sůl (hrubozrnná,k podávání)
- sůl
- čerstvě namletý pepř (černý )
Dresink
- šalotka (střední ) 1 ks
- dijonská hořčice 2 lžičky
- hrubozrnná hořčice 1 lžička
- červený vinný ocet 2 lžíce
- olivový olej 3 lžíce
- sůl
- čerstvě namletý pepř (černý )
Postup přípravy
- Vejce uvařte natvrdo, od bodu varu počítejte 11 minut. Chřest očistěte, spodní dřevnaté části stonků odlomte nebo odkrojte.
- Mezitím připravte dresink: šalotku oloupejte a nakrájejte nadrobno, smíchejte ji s dijonskou a hrubozrnnou hořčicí, vinným octem a olivovým olejem. Osolte a opepřete.
- Na středním stupni zahřejte grilovací pánev. Chřest promíchejte s olivovým olejem, solí a pepřem a grilujte dohněda (asi 5 minut).
- Uvařená vejce slijte, zalijte studenou vodou, aby šly snáze oloupat a zbavte je skořápek. Opatrně oddělte žloutky od bílků. Žloutky rozdrobte, bílky nakrájejte nadrobno.
- Grilovaný chřest rozdělte na talíře, přelijte dresinkem a posypte vejcem. Ozdobte hrubozrnnou mořskou solí a opepřete.
Chřest mimóza 2 Zdroj: Je to tak snadné