návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Reklama

Chřest mimóza

Hodnoceno: 0x
4–6 porce
do 30 minut
Chřest mimóza
Autor: Je to tak snadné Chřest mimóza
Název dostal tento recept po žlutobílém květu mimózy, kterou připomíná rozdrobené vejce. Posypka z natvrdo uvařeného vejce je oblíbený způsob dochucování salátů už od předminulého století. Zelený chřest a vejce spolu ladí nejen barevně, ale i jemnými chutěmi. Podávejte se sklenkou lehkého suchého bílého vína, například Veltlínského zeleného, Ryzlinku rýnského nebo Sauvignonu.

Postup

  1. Vejce uvařte natvrdo, od bodu varu počítejte 11 minut. Chřest očistěte, spodní dřevnaté části stonků odlomte nebo odkrojte. 
  2. Mezitím připravte dresink: šalotku oloupejte a nakrájejte nadrobno, smíchejte ji s dijonskou a hrubozrnnou hořčicí, vinným octem a olivovým olejem. Osolte a opepřete.
  3. Na středním stupni zahřejte grilovací pánev. Chřest promíchejte s olivovým olejem, solí a pepřem a grilujte dohněda (asi 5 minut).
  4. Uvařená vejce slijte, zalijte studenou vodou, aby šly snáze oloupat a zbavte je skořápek. Opatrně oddělte žloutky od bílků. Žloutky rozdrobte, bílky nakrájejte nadrobno. 
  5. Grilovaný chřest rozdělte na talíře, přelijte dresinkem a posypte vejcem. Ozdobte hrubozrnnou mořskou solí a opepřete. 
Chřest mimóza
Autor: Je to tak snadné Chřest mimóza

Je to tak snadné – recepty na každý den
Gwyneth Paltrow

Gwyneth Paltrow přináší přes 130 svých oblíbených receptů na výborná a zdravá jídla – některá z nich neobsahují cukr, lepek ani laktózu. Přijdou vám vhod ve chvíli, kdy začnete přemýšlet o tom, že si objednáte něco nezdravého, protože máte hlad a málo času. Najdete tu inspiraci na všechny denní chody, od jednoduchých snídaní až po pohodové večeře.

"Když jsem se rozhodla, že napíšu tuhle knihu, začala jsem pátrat u svých přátel a kolegů a ptát se jich, jaký druh kuchařky jim na trhu schází, jakou by si oni sami představovali. Všichni měli podobné přání: chtěli sbírku receptů, podle nichž zvládnou uvařit opravdu snadno, bez náročných příprav, odreagují se po náročném pracovním dni v kuchyni a připraví skvělé, ale rychlé jídlo."
Gwyneth Paltrow, z předmluvy

Související témata: Malá jídla