Logo Prima Fresh Logo Prima Fresh
  • Menu
  • Recepty
  • Články
  • TV Program
  • Časopis
  • Recepty z TV
  • Speciál: Cuketa
  • Kam za pivem
  • Sledujte prima+
  • Vyhledávání
  • Můj profil
    • Nastavení účtu
    • Odhlásit se
    • Máte již účet?
      Přihlásit se
    • Jste tu poprvé?
      Vytvořte si účet

Trendy:

Kuře
Polévky k večeři
Rychlé večeře
Česká kuchyně
Tradice našich babiček
  • Témata
    • Recepty
    • Články
    • TV Program
    • Časopis
    • Recepty z TV
    • Speciál: Cuketa
    • Kam za pivem
    • Sledujte prima+
  • Přihlášení
    • Můj profil
    • Odhlásit se
Sledujte nás
  • Oblíbené recepty
    • Houby
    • Dýně
    • Rychlovky
  • Přílohy
    • Hranolky
    • Knedlíky
    • Kaše
  • Polévky
    • Česká klasika
    • Silné vývary
    • Krémové
  • Saláty
    • Těstoviny
    • Sladké
    • Bezmasá jídla
  • Populární kuchaři
    • Zdeněk Pohlreich
    • Jaroslav Sapík
    • Karolína Kamberská
  • Videorecepty
    • Teď vaří šéf!
    • Česko na talíři
    • Karolína, domácí kuchařka
  • Tipy a triky
    • Kam za jídlem
    • Vychytávky
    • Na nákupech
  • Novinky
    • Blog šéfredaktorky
    • Soutěž Fresh
    • Časopis
  • Prima+
  • CNN Prima NEWS
  • Prima ZOOM
  • Prima LIVING
  • Prima Ženy
  • Prima LAJK
Sledujte nás
Prima Fresh logo

Trendy:

Kuře
Polévky k večeři
Rychlé večeře
Česká kuchyně
Tradice našich babiček

Nejlepší recept na boloňské špagety krok za krokem

Nejlepší recept na palačinky jako od maminky

Kuře na paprice s máslovými noky krok za krokem

Klasická čočka na kyselo se sázeným vejcem

Jednoduchá dýňová polévka

Houbový guláš: nejlepší recept z lesních hub

Recepty
Petr Klíma
Pin it

Hit týdne

Další hity

Živáňská vepřová pečeně

Živáňská vepřová pečeně
Koprová omáčka
Nepečený piškotový dort s tvarohem a jahodami
Populární
Nepečené mini dortíky s jahodami a krémem z bílé čokolády
6 kreativních nových nápadů, jak připravit gin & tonic s moderním švihem
Citronovo-medová vepřová žebírka s brambory a fenyklem podle Jamieho Olivera
Pomerančové řezy s perníkovým korpusem a tvarohovou náplní
Trenčanské párky s fazolí – vylepšený domácí recept na trampskou klasiku

Brokolicové zapékanky s rajčaty

Brokolicové zapékanky s rajčaty

Brokolicové zapékanky s rajčaty Zdroj: Petr Klíma

  • Zavřít

Brokolicové zapékanky s rajčaty Zdroj: Petr Klíma

Moje hodnocení
5x

Zapékanky můžete znát z Polska jako obrovské v oleji osmažené placky, takový lokální fastfood. Tenhle recept využívá celozrnné pečivo s pomazánkou z brokolice a kešu oříšků, což je výživově mnohem lepší. Oceníte i příjemnou oříškovou chuť.

6 porcí
60 minut

Suroviny

  • cibule 1 ks
  • olivový olej 3 lžíce
  • brokolice (růžičky ) 200 g
  • kešu (mohou být i předem namočené) 100 g
  • česnek 2 stroužky
  • droždí (lahůdkové ) 1 lžička
  • oregano (sušené ) 1 lžička
  • bylinky (čerstvé např. bazalka, oregano...) 1 hrst
  • rajčata 3 ks
  • chilli (sušené chilli vločky podle chuti)
  • pečivo (celozrnné rohlíky, bagetky nebo housky)
  • mořská sůl

Výborné recepty na křupavé topinky, bruschetty či tousty

Postup přípravy

  1. Cibuli nakrájejte najemno, osmažte v hrnci na oleji dorůžova a zalijte 300 ml vody, vložte očištěnou a nahrubo pokrájenou brokolici. Přiveďte k varu a vařte zhruba 3 minuty a odstavte.
  2. Vsypte kešu, česnek, sůl, droždí, oregano a rozmixujte tyčovým mixérem. Nechte vychladnout. Vsypte najemno nasekanou bazalku nebo jiné čerstvé bylinky.
  3. Pečivo nakrájejte, namažte brokolicovou směsí, posypte drcenými chilli lupínky a poklaďte plátky rajčat, která můžete potřít olejem. Pečte v troubě předehřáté na 170 °C zhruba 15–20 minut. Posypte čerstvými bylinkami a podávejte.

Nejlepší recepty e-mailem

Zanechte nám svůj e-mail a 1x týdně vás upozorníme na to nejnovější a nejlepší z našeho webu.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

background
Petr Klíma

Zdroj receptu

Petr Klíma

Smart Press Petr Klíma

Šéfkuchař oblíbené vegetariánské restaurace Country Life v pražských Dejvicích rád nakupuje na farmářských trzích, jezdí na české farmy, fotí proměnu semínka v rostlinu i pokrm, miluje experimentování v kuchyni a objevování nových chuťových kombinací. O všechna svá zjištění se dělí na blogu Greenwayfood.cz a v kuchařkách. Po Zeleninové z farmy přímo na váš stůl a Luštěninové se spoustou zeleniny představuje třetí – Obilovinou od polévek po dezerty. Kdo znáte Petra Klímu, už tušíte, že tohle není kniha o pečení, ale o nevšedním použití zdravých obilovin v jejich původní podobě a plných zdraví prospěšných látek. Rychle zjistíte, kolik lákavých pokrmů vykouzlíte z ječmene, jahel, pohanky, amarantu, špaldy, červené pšenice nebo různých druhů rýže. A kolik z těchto (pseudo)obilovin je vlastně bezlepkových.

Vydalo nakladatelství Smart Press.

Vstoupit do diskuze
Sdílejte článek
Štítky Polsko rajče brokolice

Návrhy pro vás

Maso

Křupavý kuřecí popcorn lepší než z KFC

Vegetariánské

Japonský bramborový salát: Připravuje se ze šťouchaných brambor s křupavou zeleninou

Těstoviny

Fettuccine Alfredo: Perfektní recept na italsko-americkou klasiku

Sladké
6

Bleskové rohlíčky z listového těsta s jablky a ořechy

Recepty

Kedgeree: Britská kari rýže s uzeným lososem a vejcem

Těstoviny

Spaghetti Alle Zucchine: Špagety s cuketou a bazalkou proslavil herec Stanley Tucci

Saláty

Ruský salát z krabích tyčinek s okurkou, kukuřicí a rýží – jednoduchý recept na vynikající chuťovku

Vegetariánské

Smažené květákové řízky s krémovou fazolovou kaší


Přečtěte si také

Prostřeno!

Prostřeno: Vanilkový cheesecake s malinami

Prostřeno!

Rib Eye Steak, smetanové brambory, pepřová omáčka

Prostřeno!

Prostřeno: Carpaccio s mořskou solí, parmazánem, kapary

Prostřeno!

Prostřeno: Kulajda se zastřeným vejcem

Maso

Křupavý kuřecí popcorn lepší než z KFC

Soutěžící

Václav Mikulášek

Novinky

Mixér: červený hrnec plný dobrot, oceněné džemy nebo nový projekt známého restauratéra

Novinky

Moderní degustace vín je nový trend. Kam se vydat za českými a moravskými víny?

Recepty

  • Těstoviny
  • Sladké
  • Maso
  • Zelenina
  • Nápoje
  • Ryby a mořské plody
  • Polévky
  • Předkrmy a chuťovky
  • Vegetariánské
  • Ovoce
  • Saláty
  • Přílohy
Těstoviny

Fettuccine Alfredo: Perfektní recept na italsko-americkou klasiku

Těstoviny

Spaghetti Alle Zucchine: Špagety s cuketou a bazalkou proslavil herec Stanley Tucci

Recepty

Domácí vaječné těstoviny – základní recept i ochucené varianty

Sladké
6

Bleskové rohlíčky z listového těsta s jablky a ořechy

Zavařeniny

Dary podzimu: Šípková zavařenina podle Hanky Zemanové

Recepty

Šťavnatý švestkový chlebíček se švestkovou polevou

Maso

Křupavý kuřecí popcorn lepší než z KFC

Maso

Kuře adobo: Filipínské národní jídlo chutná skvěle díky výrazné marinádě

Maso

Večeře z jednoho pekáče: Plněné kuřecí roládky pečené s batáty

Vegetariánské

Japonský bramborový salát: Připravuje se ze šťouchaných brambor s křupavou zeleninou

Vegetariánské

Smažené květákové řízky s krémovou fazolovou kaší

Vegetariánské

Křupavý smažený květák v pivním těstíčku s domácí tatarkou

Nápoje
6

Domácí broskvový sirup

Recepty

Bezinkový sirup z plodů bezu černého – posiluje imunitu a skvěle chutná

Nápoje

Tinto de Verano – španělský letní drink z červeného vína

Saláty

Ruský salát z krabích tyčinek s okurkou, kukuřicí a rýží – jednoduchý recept na vynikající chuťovku

Předkrmy a chuťovky

Španělské sardinky z konzervy v rajčatové omáčce s uzenou paprikou

Ryby a mořské plody

Fritované olihně se solí a pepřem v asijském stylu

Polévky

Babí léto na talíři: Dýňovo-rajčatová krémová polévka

Polévky

Dubáková polievka s osúchom aneb Polévka z hříbků s nákypem z brambor se zakysankou

Polévky

Dýňová polévka s pivem a sýrem – oblíbená klasika v novém kabátku

Předkrmy a chuťovky

Pizza s mortadellou, mozzarellou, ricottou a pistáciovým pestem

Předkrmy a chuťovky

Poklad jižanské kuchyně: Smažené nakládané okurky s pikantním dipem

Předkrmy a chuťovky

Poklady německé kuchyně: Slaný koláč ze sýrového těsta s liškami

Vegetariánské

Japonský bramborový salát: Připravuje se ze šťouchaných brambor s křupavou zeleninou

Vegetariánské

Smažené květákové řízky s krémovou fazolovou kaší

Vegetariánské

Křupavý smažený květák v pivním těstíčku s domácí tatarkou

Recepty

Šťavnatý švestkový chlebíček se švestkovou polevou

Nápoje
6

Domácí broskvový sirup

Recepty

Bezinkový sirup z plodů bezu černého – posiluje imunitu a skvěle chutná

Vegetariánské

Japonský bramborový salát: Připravuje se ze šťouchaných brambor s křupavou zeleninou

Saláty

Ruský salát z krabích tyčinek s okurkou, kukuřicí a rýží – jednoduchý recept na vynikající chuťovku

Saláty

Green Goddess aneb božský zelený dresink je jednoduchý a hodí se skoro na všechno

Vegetariánské

Smažené květákové řízky s krémovou fazolovou kaší

Drůbež

Šumavská pečená kachna s houbovou omáčkou a krupicovými knedlíky

Maso

Vepřová líčka v krémové omáčce z lesních hříbků s domácími špeclemi s opečenou slaninou

prima-cnn-news

PŘEHLEDNĚ: Čistka na Hradě. Podívejte se, jak se mění tým kolem prezidenta Pavla Mají obrovské ztráty a pro velitele jsou jen maso. Vagnerovce nahradily jednotky Storm-Z Panika ve vládě a okopávání kotníků. Průzkum volebních preferencí spustil alarm, říká politolog

prima-zeny

Veronika Freimanová a Lucie Šteflová opět spolu v seriálu. Shledaly se po jedenácti letech Gentleman Petr Vondráček o sexismu: Když dnes pustíte ženu do dveří, může se urazit Měla k prezidentovi příliš ženský vztah? Řeháková říká, že vždy jednala profesionálně

prima-zoom

Jak byl sestřelen černý jestřáb? Nejpekelnější stavba světa: Mrakodrap se stal slumem plným rasismu, smradu a drog Krokodýl je zákeřný a vypočítavý zabiják. Podívejte se, jak si počká na hroší mládě

prima-fresh

Křupavý kuřecí popcorn lepší než z KFC Mixér: červený hrnec plný dobrot, oceněné džemy nebo nový projekt známého restauratéra Moderní degustace vín je nový trend. Kam se vydat za českými a moravskými víny?

prima-cool

Jak se povedla druhá série Lokiho? Tajné cameo v Deadpoolovi 3 odhaleno? Má v něm být jedna z největších hvězd současnosti Partička – Nová krev má premiéru už ve čtvrtek ve 21.15!

playboy

Co vás čeká v říjnovém čísle časopisu Playboy? Čeští politici, premiéry nevyjímaje, si potrpí na zajíčky V případě Elona Muska nepadlo jablko daleko od stromu, děda Joshua věřil ve spiknutí a svět řízený technologiemi

lajk

Grznár zaútočil na kulturistku Věru Mikulcovou. Naznačil, že je jako chlap Věřila, že rakovinu prsu porazí. Vítězka talentové soutěže Janečková zemřela v 25 letech Hromada alkoholu a šňupání koksu z ňader! Pilot si noc před odletem pořádně užil, nakonec však litoval

prima-living

Staré recepty z česneku proti chřipce a nachlazení. Zkuste čaj, elixír, sirup i česnekovou vodu Prima vychytávky vám vykouzlí takový podzim, že si na léto už ani nevzpomenete! Zakázané potraviny pro psy: Čokoláda je jedovatá, ořechy nebezpečné a hranolky nevhodné

Populární témata

Nejlepší filmy 2022 Nejlepší horory TV program Změna času Partie Počasí Kdy budou volby Mafia Auto – katalog 7 pádů Honzy Dědka Partička Svařené víno Tatarák podle Pohlreicha Filmy od Marvelu Aloe vera Pěstování lichořeřišnice Výpočet ascendentu Tvarohové knedlíky Nejlepší palačinky Švestkový koláč

O FTV Prima Management Volná místa Press Reklama Castingy a výzvy HbbTV Kontakty Podmínky užívání Zpracování osobních údajů Cookies Nápověda Vlastník FTV Prima spol. s r.o. Redakce Nastavení soukromí
App Store Google Play
© FTV Prima spol. s r.o.