Suroviny
- cibule 1 ks
- olivový olej 3 lžíce
- brokolice (růžičky ) 200 g
- kešu (mohou být i předem namočené) 100 g
- česnek 2 stroužky
- droždí (lahůdkové ) 1 lžička
- oregano (sušené ) 1 lžička
- bylinky (čerstvé např. bazalka, oregano...) 1 hrst
- rajčata 3 ks
- chilli (sušené chilli vločky podle chuti)
- pečivo (celozrnné rohlíky, bagetky nebo housky)
- mořská sůl
Postup přípravy
- Cibuli nakrájejte najemno, osmažte v hrnci na oleji dorůžova a zalijte 300 ml vody, vložte očištěnou a nahrubo pokrájenou brokolici. Přiveďte k varu a vařte zhruba 3 minuty a odstavte.
- Vsypte kešu, česnek, sůl, droždí, oregano a rozmixujte tyčovým mixérem. Nechte vychladnout. Vsypte najemno nasekanou bazalku nebo jiné čerstvé bylinky.
- Pečivo nakrájejte, namažte brokolicovou směsí, posypte drcenými chilli lupínky a poklaďte plátky rajčat, která můžete potřít olejem. Pečte v troubě předehřáté na 170 °C zhruba 15–20 minut. Posypte čerstvými bylinkami a podávejte.