Bretaňský máslový koláč
Zdroj: P&G Foodies
Bretaňský máslový koláč
Zdroj:
P&G Foodies
Postup přípravy
-
Troubu předehřejte na 180 °C. Připravte formu o průměru 23–24 cm a vymažte ji důkladně máslem.
-
Ve větší míse smíchejte 400 g mouky s 230 g cukru, přidejte 6 žloutků, kostky změklého másla, 3 lžíce rumu a vanilku. Rukama připravte tuhé město.
-
Těsto přendejte do formy, dlaněmi pořádně uhlaďte, aby byl povrch zcela rovný. Vidličkou vytvořte na povrchu cca 3mm linky podle libosti.
-
V malé mističce rozšlehejte žloutek s mlékem a potřete s ním celý povrch koláče. Dejte si pozor, aby příliš žloutku nezůstalo v linkách, které zdobí koláč.
-
Pečte přibližně 30–35 min dozlatova až hněda. Nechte 10 min chladnout, poté můžete koláč opatrně vyklopit.
-
Můžete podávat ještě lehce vlažné a jedině s marmeládou a hutnou zakysanou smetanou.
Bretaňský máslový koláč 2
Zdroj: P&G Foodies
Bretaňský máslový koláč 2
Zdroj:
P&G Foodies