Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Bramborový koláč s celerem

4 porce
do 1 hodiny
Bramborový koláč s celerem
Bramborový koláč s celerem Autor: Gurmet
Tento nevšední slaný koláč je variací na oblíbené české téma bramborák či cmunda. Příprava je snadná a výsledná chuť díky celeru příjemně překvapí.
Reklama
Reklama

Postup

  1. Celer nastrouhejte na hrubším struhadle, brambory na jemnějším. Přidejte vejce, půl kelímku smetany, osolte, opepřete, přidejte česnek a nasekanou petrželku, med, mouku a případně nasekané ořechy.
  2. Troubu předehřejte na 170 °C. Směs vložte do vymazané koláčové formy (můžete ji vysypat mletými ořechy) a pečte asi 40 minut. Podávejte se zbylou osolenou a opepřenou smetanou.
Reklama

Gurmet - leden 2014Časopis Gurmet - Vaše škola vaření

Lednový Gurmet vás vybaví recepty nejen nacukroví, které připravíte v cukuletu, ale také vám nabídne lahůdkový itinerář na oslavu posledního dne v roce a na bohaténovoroční hodování. Od receptu na rychlou severskou lahůdku – tatarák z lososa, přes teplé i studené chuťovky, až po utopence, které vás (nejen) druhý den po bujaré oslavě opět proberou k životu.

Jistě vás v tomto čísle potěší také recepty nasladkosti bílé a kypré jako sníh. Spolu se zvídavou cestovatelkou Janou Karasovou navštívíte Moldavsko a ochutnáte ukázky z jejího gastronomického repertoáru a zahřejete se pořádně horkými drinky. Zkrátka nepřijdou ani ti, kteří budou chtít napravit vánoční stravovací hříchy. Už teď se mohou těšit na recepty, které najdou v rubrice Zdraví – tentokrát jsou to jídla, která prý účinně brzdí stárnutí!

Objednejte si roční předplatné časopisu Gurmet za speciální cenu 299 Kč! Nebo využijte nabídky výhodných balíčků s časopisy TV star a Glanc. Více informací najdete ZDE.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama