Salát z kysaného zelí
- kyselé zelí 1 sáček
Na roládu
- švestky 200 g
Salát z červené řepy
Salát z kysaného zelí
- jablko 1
Strouhaný brambor s cibulí
Salát z kysaného zelí
Salát z červené řepy
Salát z kysaného zelí
Postup přípravy
- Maso omyjeme, osušíme, nakrájíme na velké plátky, které lehce naklepeme, osolíme a opepříme. Klobásu, cibuli, okurky rozmixujeme, přidáme sůl, pepř a hořčici, zamícháme a pomoci válečku dáme na jednu stranu masa. Dovnitř náplně přidáme sušené švestky a opatrně z masa formujeme valeček. Roládu osolíme a opepříme, posypeme česnekem a bylinkami, zabalíme do alobalu, omotáme niti a opečeme ze všech stran na oleji. Po 15 minutách zalijeme vodou a dusíme dalších 45 minut. Následně rolády vyndáme z alobalu, odstraníme niť a nakrájíme na plátky. Ze šťávy uděláme omáčku.
- Strouhaný brambor s cibulí: Brambory oloupeme a dáme vařit. Cibuli nakrájíme, osmažíme na pánvičce a se lžicí másla přidáme do uvařených brambor. Brambory nastrouháme, dáme na talíř a posypeme petrželi.
- Salát z červené řepy: Červenou řepu nastrouháme, přidáme nadrobno pokrájenou cibuli, osolíme, opepříme, přidáme ocet, cukr a olej.
- Salát z kysaného zelí: Z kysaného zelí odstraníme vodu a nakrájíme. Přidáme nastrouhanou mrkev, jablko a nakrájenou na kostičku cibuli. Dochutíme podle chuti.
- Vegetariánské jídlo: Z vajíčka, mléka a mouky si připravíme tekuté těsto na palačinky, které usmažíme na pánvi. Dále na pánvi lehce orestujeme nakrájenou na kostky cibuli s česnekem, přidáme špenát, sůl a pepř. Špenátovou směsí namažeme palačinky, dovnitř nastrouháme grana padáno a přidáme sušená rajčata. Do rajského protlaku přidáme lžičku cukru, soli, pepře, trochu vody a provensálských bylinek. Jemně ohřejeme a polijeme palačinky na talíři.