Suroviny
- hovězí líčka - -
- mrkev - -
- celer - -
- petržel - -
- červené víno - -
- hovězí bujón - -
- brambory - -
- máslo - -
- pepř - -
- sůl - -
Postup přípravy
Hovězí líčka očistíme, opečeme z obou stran, aby se maso zatáhlo, poté líčka vyjmeme a přidáme kořenovou zeleninu, osmahneme do měkka, osolíme a opepříme. Až je zelenina měkká, vrátíme zpět opečená hovězí líčka, podlijeme červeným vínem, můžeme dochutit hovězím bujonem a dáme do trouby na 4-5 hodin, podle potřeby můžeme podlévat vařící vodou. Mezitím si připravíme hnědou zápražku. Až je maso měkké, vyjmeme ho a omáčku přepasírujeme přes husté sítko a zásmažku do ní zavaříme. Brambory uvaříme v osolené vodě, scedíme, rozšťoucháme a zjemníme máslem.