Suroviny
Postup přípravy
- Oloupeme cibuli, kterou nakrájíme je na velmi tenké kroužky. Cibuli dáme do pánve s 50 g másla a 3-4 lžícemi oleje. Restujeme deset minut při nízké teplotě, přidáme čajovou lžičku cukru a pokračujteme, aby cibule neztratila barvu. Poté posypeme přes sítko moukou a pečlivě mícháme několik minut. V tomto okamžiku přidáme sklenici vína a necháme provařit minimálně 30 minut na středním ohni, dle potřeby přidáváme vývar.
- Když je polévka hotová, přidáme sůl, papriku a nalijeme do čtyř zapékacích nádob. Nakrájíme bagetu nebo bílý chléb, plátky opečeme a umístíme na povrch polévky. Bohatě zasypeme strouhaným sýrem. Poté vložíme zapékací misky do trouby předehřáté na 250°C, aby se na povrchu polévky vytvořila kůrka (stačí několik minut). Cibulačku podáváme pěkně horkou.