Domácí cibulový chléb
- droždí 20 g
Domácí kachní paštika
Postup přípravy
- Domácí kachní paštika: Cibulku nakrájíme na kostičky, lehce osmažíme, přidáme nadrobno nakrájená játra a společně smažíme cca 10 minut. Poté rozmixujeme, osolíme a opepříme.
- Domácí cibulový chléb: Droždí smícháme s cukrem a necháme na teplém místě asi 20 minut vzejít. Mezitím smícháme všechny mouky dohromady a přidáme sůl a kmín. Nakrájíme si cibuli na kostičky, obalíme ji moukou a osmažíme do zlatova, poté přidáme do již připravené mouky. Do mouky přidáme kvásek, vlažnou vodu a zaděláme těsto na chleba. Hodinu necháme kynout na teplém místě. Vytvarujeme si šišku chleba a necháme ještě 20 minut kynout na pekáči. Potom potřeme žloutkem a necháme péct v rozpálené troubě na 220°C přibližně 20 minut.