Suroviny
- vaječné bílky 3
- cukr 100 g
- kokosové mléko 250 ml
- plnotučné mléko 250 ml
- smetana 50 ml
- tapiokový škrob 10 g
- vanilkový extrakt podle chuti
- voda (na rozmíchání škrobu) 1 PL
Želé
- želatina 6 plátků
- voda 250 ml
- kokosové mléko 250 ml
- cukr 100 g
Postup
- Vyšleháme 6 bílků do tuhého sněhu a postupně přidáme 100 g cukru, dokud není směs pevná. V hrnci uvaříme kokosové mléko spolu s mlékem a smetanou. Směs přivedeme k varu a pak stáhněme z plotny.
- Až směs trochu vystydne, tak vmícháme vyšlehané bílky. Poté vrátíme kastrůlek na plotnu a vaříme na nízkém ohni.
- Rozmícháme 20 g tapiokového škrobu v malém množství vody a pak přidáme do teplé směsi. Po zhoustnutí směsi přidáme vanilku podle chuti.
Autor receptu: Mia Smejkalová
Všechny recepty najdete také v aplikaci Prima Zone v sekci Prostřeno! A to dříve než na webu!