Suroviny
- vepřová kýta 1 kg
- sušený česnek
- grilovací koření
- světlé pivo 100 ml
- bílé víno 100 ml
- brambory 1 kg
- Koření na americké brambory
- drcený kmín
- česnek
- máslo
- sůl
- pepř
Postup
Vepřovou kýtu omyjeme a nakrájíme na plátky, osolíme, opepříme, okmínujeme, přidáme sušený česnek a grilovací koření.
Takto připravené plátky dáme na alobal, přidáme plátky česneku a plátky másla. Podlijeme pivem, bílým vínem a řádně zabalíme. Pečeme v troubě cca 45 až 60 minut.
Brambory omyjeme a nakrájíme na měsíčky, osolíme, opepříme, přidáme drcený kmín, sušený česnek a koření na americké brambory. Brambory pečeme do zlatova v horkovzdušné troubě.
Autor receptů: Václav Kohoutek