Hovězí maso
- kořenová zelenina
- česnek 3-4 stroužky
- rajský protlak 1-2 PL
- portské víno
- rozmarýn
- tymián
- petržel
- cibule
- máslo
- sůl
Kuřecí maso
Vepřové maso
Postup
Hovězí maso
- Kořenovou zeleninu očistíme a nakrájíme na kostičky. Cibuli a česnek očistíme a nakrájíme. Do tlakového hrnce dáme máslo, přidáme cibuli, česnek a kořenovou zeleninu, orestujeme. Přidáme maso nakrájené na větší kostky a zarestujeme.
- Přidáme rozmarýn, tymián, petržel, osolíme a opepříme. Přidáme rajský protlak a portské víno, zavřeme a dusíme doměkka.
Kuřecí maso
- Slaninu nakrájíme na kostičky a orestujeme spolu s cibulí na pánvi. Přidáme žloutky, osolíme a osmažíme. Kuřecí maso naklepeme, okořeníme steakovým kořením, solí a pepřem.
- Dáme plátek slaniny, na to kuřecí plátek, přidáme vaječnou směs a zarolujeme. Zabalíme do potravinové fólie a dáme vařit do vody. Poté dopečeme v troubě dozlatova.
Vepřové maso
- Vepřovou panenku nakrájíme na plátky, okořeníme steakovým kořením, solí a pepřem. Složíme dva nebo tři kousky, mezi to dáme plátek česneku, rozmarýn, obalíme do slaniny.
- Opečeme na pánvi dvě minuty z každé strany, poté zabalíme do alobalu.
Brambory uvaříme doměkka, přidáme máslo, osmaženou cibulku se slaninou a rozmačkáme.
Autor receptu: Robert Pytlík
Všechny recepty najdete také v aplikaci Prima Zone v sekci Prostřeno! A to dříve než na webu!