Suroviny
- moučkový cukr 400 g
- hladká mouka 250 g
- vejce 8
- vanilkový cukr
- kypřicí prášek do pečiva 1
- kakao 2 PL
Krém
- hladká mouka 5 PL
- kravské mléko 500 ml
- cukr krupice 200 g
- máslo 300 g
Postup
- Cukr smícháme v kastrolu s 8 lžícemi horké vody, až bude tato směs studená, přidáme 8 žloutků, 250 g hladké mouky, 1 kypřicí prášek, 2 velké lžíce kakaa a všechno rozmixujeme. Pak vyšleháme 8 bílků, tyto bílky smícháme se směsí pomoci lopatky.
- Danou směs přelijeme do zapékací formy a pečeme 30 minut na 180 °C.
Krém
- Do kastrůlku dáme mléko, přidáme hladkou mouku a cukr, zahřejeme, až to zhoustne. Poté necháme vychladnout a přidáme 300 g másla, které je pokojové teploty.
- Na konec z piškotového těsta vykrojíme kolečka, přidáme krém ze všech stran a posypeme strouhaným kokosem.
Autor receptu: Anastasiya Korolonok