Tuňáková pomazánka
- sterilovaná cizrna 1/2 plechovky
- citronová šťáva
- tuňák
- olivový olej
- šalotka
- sůl
- pepř
Domácí pečivo
- brambory (vařené) 4
- polohrubá mouka 1 kg
- olej slunečnicový 40 ml
- droždí 1 kostka
- sůl 2 ML
- kmín 2 ML
Postup
- Pomazánky připravíme tak, že ingredience rozmixujeme v mixeru. Avokádovou pomazánku ozdobíme rajčetem a tuňákovou šalotkou.
- Podáváme s domácím pečivem.
Domácí pečivo
- Uvařené brambory nastrouháme, přidáme mouku, olej, kvásek a koření. Necháme kynout 1 hodinu.
- Dle potřeby si vytvarujeme z těsta bochníky a dáme péct do předehřáté trouby na 180 °C asi 30–40 minut.
Autor receptu: Maroš Gajdoš