Bramborový knedlík
Postup
Kachna
- Umyjeme kachnu a naporcujeme ji. Maso osolíme, přidáme kmín. Poté maso dáme do pekáče, podlijeme vodou a zakryjeme alobalem.
- Pekáč vložíme do rozehřáté trouby na 180 °C. Po dvou hodinách pečení odkryjeme maso a za občasného polévání pečeme další hodinu.
Moravské zelí
- Hlávkové zelí nakrájíme na co nejtenčí nudličky a dáme ho do hrnce, osolíme, přidáme cukr, sůl, kmín, ocet a trochu pepře.
- Zalijeme vodou a necháme to vařit doměkka. Pokud nám v zelí zbyde voda, zahustíme ho jemně nastrouhanou bramborou.
Bramborový knedlík
- Den dopředu uvaříme v osolené vodě brambory i se slupkou. Brambory oloupeme, nastrouháme je najemno, přidáme sůl, vejce a hrubou mouku.
- Z těsta vytvoříme podlouhlé šišky a následně je vkládáme do vroucí osolené vody a necháme je vařit asi 20 minut, dokud šišky nevyplují.
Autor receptu: Pavlína Hamáčková
Všechny recepty najdete také v aplikaci Prima Zone v sekci Prostřeno! A to dříve než na webu!