Suroviny
- máslo 150 g
- vejce 4
- cukr krupice 150 g
- polohrubá mouka 250 g
- plnotučné mléko 100 ml
- jablka 4
- kypřicí prášek do pečiva
- skořice
- sušené rozinky naložené v rumu
- citrony 1
- strouhanka
- smetana ke šlehání 500 g
Drobenka
- máslo 50 g
- cukr krupice 50 g
- hrubá mouka 100 g
Postup
- Den předem si namočíme rozinky do rumu. Hodinu předem si z lednice vytáhneme vejce a máslo. Připravíme si drobenku, promícháme a necháme v lednici. Změklé máslo necháme v robotu třít s cukrem.
- Oddělíme si bílky od žloutků, žloutky postupně přidáváme do robotu. Necháme třít 10–15 minut, mezitím si oloupeme a na menší kousky nakrájíme jablka, které zasypeme lžící strouhanky a přidáme rozinky i skořici, zakápneme citronem, promícháme. Do těsta v robotu přidáme mléko, obě mouky, kypřicí prášek.
- Z bílků ušleháme sníh. Těsto promícháme s připravenými jablky, jemně vmícháme sníh a směs vlijeme do remosky, kterou jsme si nahřáli předem a vystlali pečicím papírem. Posypeme drobenkou a pečeme 35–40 minut.
- Podáváme s čerstvě ušlehanou šlehačkou ze smetany ke šlehání.
Autor receptu: Petra Juranová
Všechny recepty najdete také v aplikaci Prima Zone v sekci Prostřeno! A to dříve než na webu!