Avokádová směs
- avokádo 3 zralá
- cherry rajčata 5
- červená cibule 1/2
- limetková šťáva z 1/2 limetky
- koriandr
- sůl
- pepř
Lososová směs
Domácí bagetka
- hladká mouka 200 g
- špaldová mouka 150 g
- sušené droždí 5 g
- vlažná voda 300 ml
- olivový olej 30 ml
- sůl 10 g
Postup
Avokádová směs
Avokáda rozpulte, vyjměte pecku a vydlabejte dužinu do misky. Vidličkou je rozmačkejte – nahrubo, aby směs měla strukturu. Cherry rajčátka nakrájejte na malé kostičky. Červenou cibuli nasekejte najemno.
Vše smíchejte s avokádem, zakápněte limetkovou šťávou. Přidejte nasekaný koriandr, osolte a opepřete. Nechte krátce odležet v lednici (cca 10–15 minut).
Lososová směs
Lososa nakrájejte na malé kostičky (jako na tartar). Červenou cibuli nasekejte nadrobno.
Přidejte nasekaný čerstvý kopr a kapary. Smíchejte vše v misce, dochuťte solí a čerstvě mletým pepřem. Pro intenzivnější chuť můžete přidat pár kapek olivového oleje nebo citronové šťávy. Podávejte ihned nebo krátce vychlaďte.
Domácí bagetka
V míse smíchejte mouky, sušené droždí a sůl. Přilijte vlažnou vodu a olivový olej. Vypracujte vláčné těsto (cca 10 minut hnětení rukou nebo robotem). Přikryjte utěrkou a nechte kynout 1 hodinu na teplém místě.
Vykynuté těsto rozdělte na 2–3 menší bagetky a vytvarujte. Nechte ještě 20 minut kynout na plechu s pečicím papírem. Do horkovzdušné fritézy vložte bagetky (můžete naříznout vrch pro lepší vzhled).
Pečte na 180 °C cca 15–20 minut, dokud nejsou zlatavé a křupavé. Nechte krátce vychladnout na mřížce.
Autorka receptu: Veronika Hrabovská