Bramborový salát
Kapr
- kapr 2
- kravské mléko 150 ml
- citronová šťáva
- strouhanka
- hladká mouka
- vejce 2,5
- slunečnicový olej
- citrony
- sůl
Postup
Bramborový salát
- Uvařené a oloupané brambory a mrkev nakrájíme na menší kostky, okurku i jablka na kostičky, cibuli najemno. Vše spolu s povoleným hráškem promícháme. Z majonézy, soli, pepře, octa a cukru připravíme dresink a smícháme se zeleninou.
- Případně dochutíme solí, octem a dalším cukrem. Necháme odležet a před podáváním posypeme bramborový salát nasekanou pažitkou.
Kapr
- Kapří půlky nakrájíme na jednotlivé porce – filety. Mléko přelijeme do širší mísy, přidáme pár kapek citronové šťávy a naložíme do něj filety kapra – ztratí tak svůj rybí zápach. Poté maso vyjmeme, důkladně osušíme a z obou stran osolíme.
- Pak je obalíme v mouce, protáhneme vajíčkem a nakonec obalíme ve strouhance. Smažíme pomalu v rozpáleném oleji z obou stran. Podáváme se skrojky citronu a bramborovým salátem.
Autor receptu: Adam Raiter
Přehrajte si exkluzivně první díl nové rozpálené show Česko na grilu na prima+