Na těsto
- hladká mouka 180 g
- máslo 80 g
- studená voda 2 PL
- sůl 1 ML
- vejce (na potření)
- fazole (na zatěžkání)
Na náplň
- anglická slanina 100 g
- čedar (nastrouhaný) 150 g
- baby špenát 100 g
- cibule 1
- smetana 300 ml
- vejce 4
- sůl
- pepř
Postup
- Z mouky, másla a vody vypracujeme hladké těsto a necháme přes noc v lednici. Druhý den těsto vyndáme, necháme půl hodiny odpočívat, rozválíme a vtlačíme do máslem vymazané formy na koláč.
- Na těsto dáme pečicí papír a zatěžkáme fazolemi. V troubě předehřáté na 190 °C pečeme 15 minut. Sundáme papír s fazolemi, těsto potřeme vejcem a pečeme dalších 5 minut. Na pánvi orestujeme slaninu s cibulí a špenátem.
- V misce smícháme vajíčka, smetanu, sůl, pepř a půlku sýru. Náplň nalijeme na těsto a posypeme zbytkem sýra. Pečeme asi 25 minut dozlatova.
Autor receptu: Kateřina Štöklová
Všechny recepty najdete také v aplikaci Prima Zone v sekci Prostřeno! A to dříve než na webu!
RECEPT: Quiche Lorraine