Suroviny
- řecký jogurt 140 g
- vejce 3
- cukr 280 g
- mouka 280 g
- olej 200 ml
- kypřicí prášek do pečiva 2 PL
- smeta-fix
- citrony
- vanilkový cukr
- vanilkové aroma
- skyr
- tvaroh
- sůl špetka
- bílá čokoláda
Postup
- Smícháme mokré a suché ingredience, na vše budeme používat kelímek od jogurtu. Dáme péct do trouby na 180 °C cca 30 minut.
- Krém si smícháme z tvarohu a skyru, dáme do něj vanilkový cukr, citrónovou šťávu s kůrou a přidáme do něj smetanu fix. Polijeme jej bílou čokoládou, kterou si rozpustíme ve vodní lázni, dáme vychladit do lednice.
- Po upečení natřeme na buchtu a dáme do lednice.
Autor receptu: Lucie Chládková
Všechny recepty najdete také v aplikaci Prima Zone v sekci Prostřeno! A to dříve než na webu!