Suroviny
- zadní hovězí maso 1 kg
- kořenová zelenina
- rajský protlak
- červené víno
- divoké koření
- bobkový list
- černý pepř
- nové koření
- žampiony
- brambory
- máslo
- smetana
- Polotučné mléko
- cibule
- vývar
- cukr
- špek
- sůl
- pepř
Postup
- Nakrájíme si kořenovou zeleninu i cibuli, špek a maso na kostky. Maso nejprve orestujeme a odložíme stranou, na výpeku orestujeme zeleninu i cibuli, zarestujeme rajský protlak, přidáme maso, zalijeme vínem, vývarem a přidáme koření, při menší teplotě dusíme doměkka.
- Hotový základ dochutíme solí, pepřem i dosladíme, popř. naředíme vývarem. Žampiony si očistíme a nakrájíme na měsíčky a orestujeme na másle a podáváme jako garnish – ozdobu. Bramborová kaše jako příloha.
- Brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky, osolíme a dáme vařit, po změknutí vodu slijeme, brambory rozmačkáme a vyšleháme smetanovou kaši – s mlékem, smetanou a máslem.
Autor receptu: Libor Kovačka
Všechny recepty najdete také v aplikaci Prima Zone v sekci Prostřeno! A to dříve než na webu!