Sigara boregi
- petržel 1 hrst
Head
Postup přípravy
1
Fazolové lusky dáme do kastrolu s deci octa a soli a povaříme je, dokud nezměknou do křupava
Scedíme a dáme do misky vystydnout
2
Mezitím si nakrájíme nadrobno rajčata
Česnek nakrájíme na tenké plátky, cibuli nadrobno
Vše dáme do kastrolu spolu se lžičkou olivového oleje a osmahneme do měkka
Přidáme fazolové lusky, deci olivového oleje a zalijeme vodou
Vody musí být méně než olivového oleje
Vše dusíme asi dvacet minut
SIGARA BOREGI - Cigáro nebo doutníkTěsto můžeme koupit v arabských, řeckých nebo tureckých obchodech
Postup:1
Vše kromě listového těsta v misce smícháme
Hotové listové těsto musíme vyválet úplně do tenka a nakrojit je do tvaru trojúhelníku
V jedné třetině svlažíme vodou
2
Na kraje dáme připravenou směs
Rolujeme podle obrázku, nejdříve dolní kraj, který je natřený vodou, stočíme dovnitř, aby směs zůstala v ruličce, a pak dva zbylé okraje složíme dovnitř
Pak rolujeme na ruličku
Z toho uděláme cigaretu a smažíme z obou stran na oleji