Suroviny
- ricotta 500 g
- hrozinky 35 g
- žloutek 3 kusy
- cukr 90 g
- cukr 10 g
- vanilkový lusk 1 kus
- hladká mouka 85 g
- kypřící prášek do pečiva 1 lžíce
- pomerančová kůra
- citronová kůra
- horká čokoláda 50 g
- piniové oříšky 50 g
- olivový olej
- med 200 g
Postup přípravy
- Namočte rozinky do horké vody na 10 až 15 minut. Vysušte je. Protlačte ricottu přes sítko a pomocí dřevěné vařečky smíchejte se žloutky, cukrem a vanilkovým extraktem.
- Poté přidejte prosátou mouku a kypřicí prášek a vše spolu smíchejte. Na závěr přidejte pomerančovou a citronovou kůru, čokoládu, piniové oříšky a rozinky.
- Vzniklé těstíčko nechte uležet hodinu v lednici.
- Zahřejte olej v hluboké pánvi. S pomocí dvou lžic postupně formujeme quenelles (nočky) a ty pak smažte dozlatova na oleji.
- Podáváme s medem a mascarpone ochuceným mátou.