Na švestkovou omáčku
- šalotka 1 kus
- olivový olej 1 lžíce
- švestky 250 g
- třtinový cukr 2 lžíce
- červené víno 50 ml
- hovězí vývar 300 ml
Postup přípravy
1
Nejdřív připravte omáčku
V pánvi rozehřejte olej a pět minut na něm doměkka opékejte šalotku; dejte pozor, aby nechytila barvu
Přidejte švestky a cukr a míchejte, až se cukr rozpustí
Přilijte víno a vývar a 15 minut povařte doměkka
Uchovejte v teple
2
Předehřejte troubu na 180ºC
Nožem nařežte kůži na prsíčkách do mřížky a dobře je osolte a opepřete
Rozpalte nepřilnavou pánev a položte na ni maso kůží dolů
Opékejte 6-7 minut, pak otočte a do pánve přihoďte tymián, anýz a máslo
Počkejte, až se máslo rozpustí, a pak celý obsah pánve přesuňte do pekáčku
Pokud máte rádi růžové maso, pečte v troubě dalších 5-6 minut; dáváte-li přednost propečenému, nechte tam kachnu 10-12 minut
3
Maso podlijte švestkovou omáčkou a nechte je pět stát
Při podávání nakrájejte prsíčka na tenké plátky
Dejte je na talíř, přelijte omáčkou a doplňte přílohami