Suroviny
- anglická slanina nakrájená na kostičky 175 g
- Olej 2 lžičky
- hovězí pečeně nakrájená na kostky 900 g
- malé oloupané šalotky 12 ks
- baby karotky 12 ks
- hladká mouka 1 lžíce
- červené víno 300 ml
- hovězí vývar 300 ml
- Kikkoman sójová omáčka 2 lžičky
- malé žampióny 100 g
- Provensálské koření 1 lžička
- hladkolistá petržel, nasekaná 4 lžičky
Další výborné recepty, kterým dodá výjimečnou chuť kvalitní sójová omáčka, najdete v našem speciálu:
Odkaz
Sójová omáčka Kikkoman
Vaření s kvalitní sójovou omáčkou je zábava s jistým úspěchem! Vyberte si ze spousty nových receptů.
Postup přípravy
- Předehřejte troubu na 160 °C. Osmažte slaninu na pánvi a poté ji přendejte do velkého hrnce.
- Ve stejné pánvi osmažte kostky hovězího masa a přidejte je rovněž do hrnce. V případě potřeby přidejte olej.
- Snižte teplotu a osmažte na pánvi šalotku dozlatova. Přidejte mrkev. Vše restujte cca 2 minuty na pánvi. Poté opět přidejte do připraveného hrnce.
- Smíchejte mouku s červeným vínem a sójovou omáčkou. Vlijte do hrnce a za stálého míchání přiveďte k varu, dokud směs nezhoustne.
- Přidejte vývar, houby a bylinky. Přiklopte, vložte do předehřáté trouby a pomalu pečte po dobu nejméně 2 hodin nebo dokud maso nezměkne. Posypte čerstvou petrželkou a podávejte s bramborovou kaší.