Guláš
- hovězí maso 1.5 kg
- sůl 1 dávka
- cibule 1 kus
Na knedlík
- houska 4 kus
Guláš
- sladká paprika 2 kus
- chilli 1 dávka
- hovězí vývar 1 dávka
- pepř 1 dávka
- mouka 1 dávka
- pivo 1 dávka
Postup přípravy
1
Cibuli oloupeme a nakrájíme
Poté ji orestujeme a přidáme k ní na kostky nakrájené a osolené maso
Zaprášíme paprikou a podlíváme horkým hovězím vývarem
Přidáme bobkový list, nové koření, celý pepř, kmín a necháváme dusit, přičemž stále podléváme
Přidáme česnek, dochutíme špetkou chilli a na chuť tak dvěma deci piva
Na konec zahustíme tvrdým chlebem nebo jíškou z hladké mouky
Ozdobíme cibulí dle chuti
2
Do mísy přidáme prosátou mouku na knedlík a promícháme se lžičkou soli
Vedle si připravíme kvásek
Smícháme mouku s kváskem a přidáme vejce
Dolijeme mléko a zpracujeme těsto
Poté přidáme na kostičky nakrájenou housku a necháme půl hodiny kynout v teple
3
Udělané knedlíky dáme do vroucí osolené vody a vaříme dvacet minut
Po vyjmutí propícháme špejlí a potřeme sádlem