Kalamáry plněné krevetami v rajčatové omáčce podle Zdeňka Pohlreicha
Plněné kalamáry
Plněné kalamáry
Moje hodnocení
19x
Na plněné kalamáry od Zdeňka Pohlreicha z epizody mořské plody budete potřebovat trochu zručnosti, ale rozhodně se toho nebojte a jděte do toho. Výsledek vás určitě potěší a pochutnáte si.
Připravte plněné kalamáry podle návodného videoreceptu
Postup přípravy
Kalamáru chytněte za chapadla, vytáhněte je z těla a uřízněte. Tělo oloupejte a vytlačte veškerý vnitřek. Zbytek těla propláchněte pod studenou vodou. Chapadla a ploutve nakrájejte na malé kousky a smíchejte v misce spolu s nakrájenými krevetami. Opepřete a osolte.
Na pánvi rozehřejte olivový olej, krátce orestujte kalamáry s krevetami a přidejte nakrájený stroužek česneku. Asi po 2 minutách vraťte směs zpátky do misky a připravte si náplň.
Nakrájejte oregano, petrželku a jarní cibulku. Zasypte strouhankou, přidejte rozšlehaná vejce a nastrouhané pecorino. Promíchejte, dokud směs nedrží pohromadě.
Těla kalamár naplňte směsí asi do dvou třetin a spojte párátkem.
Připravte si rajčatovou omáčku: na pánvičce rozehřejte olivový olej a orestujte stroužek česneku a 2 šalotky. Přimíchejte čerstvá nebo nakládaná rajčata a nakrájenou bazalku s rozmarýnem. Omáčku opepřete a osolte a nechte povařit asi 20 minut.
Mezitím na olivovém oleji z obou stran pomalu orestujte plněné kalamáry. Na talíř nandejte rajčatovou omáčku a na ni položte opečené kalamáry, ze kterých nezapomeňte vyndat párátka.
Každá správná grilovací párty je neodmyslitelně spojená hlavně s masem a i v této knize ho najdete hojně. Nabízí ale i recepty, které reflektují probíhající změnu životního stylu. Není totiž pochyb o tom, že lidé začínají jíst jídla lehčí a lépe stravitelná. A pestrost a rovnováha v jídle jsou stejně důležité a zábavné jako pestrost a rovnováha v komplexním životě. Zahrada je v létě navíc plná lákavých čerstvých surovin a nabízí spoustu inspirace.
Kuchařka navazuje na předešlé knihy Zdeňka Pohlreicha z posledních let, kdy kuchařské ego hodně ustoupilo potřebám obyčejného člověka a recepty jsou tvořené z běžně dostupných produktů a postupy jsou jednoduché, takže si s nimi poradí úplně každý.