Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Plněné kalamáry

4 porce
do 1 hodiny
Plněné kalamáry
Plněné kalamáry
Na plněné kalamáry od Zdeňka Pohlreicha z epizody mořské plody budete potřebovat trochu zručnosti, ale rozhodně se toho nebojte a jděte do toho. Výsledek vás určitě potěší a pochutnáte si.
Reklama

Všechny recepty z 16. dílu s tématem MOŘSKÉ PLODY najdete ve speciálu Teď vaří šéf!, kde nechybějí ani další informace z natáčení, bonusová videa a další "laskominy".

Reklama

Postup

  1. Kalamáru chytněte za chapadla, vytáhněte je z těla a uřízněte. Tělo oloupejte a vytlačte veškerý vnitřek. Zbytek těla propláchněte pod studenou vodou. Chapadla a ploutve nakrájejte na malé kousky a smíchejte v misce spolu s nakrájenými krevetami. Opepřete a osolte.
  2. Na pánvi rozehřejte olivový olej, krátce orestujte kalamáry s krevetami a přidejte nakrájený stroužek česneku. Asi po 2 minutách vraťte směs zpátky do misky a připravte si náplň.
  3. Nakrájejte oregano, petrželku a jarní cibulku. Zasypte strouhankou, přidejte rozšlehaná vejce a nastrouhané pecorino. Promíchejte, dokud směs nedrží pohromadě.
  4. Těla kalamár naplňte směsí asi do dvou třetin a spojte párátkem.
  5. Připravte si rajčatovou omáčku: na pánvičce rozehřejte olivový olej a orestujte stroužek česneku a 2 šalotky. Přimíchejte čerstvá nebo nakládaná rajčata a nakrájenou bazalku s rozmarýnem. Omáčku opepřete a osolte a nechte povařit asi 20 minut.
  6. Mezitím na olivovém oleji z obou stran pomalu orestujte plněné kalamáry. Na talíř nandejte rajčatovou omáčku a na ni položte opečené kalamáry, ze kterých nezapomeňte vyndat párátka.
Reklama

Plněné kalamáry Foto:

Plněné kalamáry Foto:

Plněné kalamáry Foto:

Zdeněk Pohlreich uklízí po vaření

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama