Suroviny
- kalamáry
- krevety
- sýr pecorino
- vejce 2 ks
- strouhanka
- česnek 1 stroužek
- oregano
- hladkolistá petržel
- olivový olej
- pepř (čerstvě namletý)
- sůl
Na rajčatovou omáčku
Připravte plněné kalamáry podle návodného videoreceptu
Postup přípravy
- Kalamáru chytněte za chapadla, vytáhněte je z těla a uřízněte. Tělo oloupejte a vytlačte veškerý vnitřek. Zbytek těla propláchněte pod studenou vodou. Chapadla a ploutve nakrájejte na malé kousky a smíchejte v misce spolu s nakrájenými krevetami. Opepřete a osolte.
- Na pánvi rozehřejte olivový olej, krátce orestujte kalamáry s krevetami a přidejte nakrájený stroužek česneku. Asi po 2 minutách vraťte směs zpátky do misky a připravte si náplň.
- Nakrájejte oregano, petrželku a jarní cibulku. Zasypte strouhankou, přidejte rozšlehaná vejce a nastrouhané pecorino. Promíchejte, dokud směs nedrží pohromadě.
- Těla kalamár naplňte směsí asi do dvou třetin a spojte párátkem.
- Připravte si rajčatovou omáčku: na pánvičce rozehřejte olivový olej a orestujte stroužek česneku a 2 šalotky. Přimíchejte čerstvá nebo nakládaná rajčata a nakrájenou bazalku s rozmarýnem. Omáčku opepřete a osolte a nechte povařit asi 20 minut.
- Mezitím na olivovém oleji z obou stran pomalu orestujte plněné kalamáry. Na talíř nandejte rajčatovou omáčku a na ni položte opečené kalamáry, ze kterých nezapomeňte vyndat párátka.