Suroviny
- kalamáry
- Krevety
- sýr Pecorino
- Vejce 2 ks
- Strouhanka
- Česnek 1 stroužek
- Oregano
- petrželka
- Olivový olej
- Pepř
- Sůl
Na rajčatovou omáčku
- čerstvá nebo nakládaná rajčata
- Česnek 1 stroužek
- Šalotka 2 ks
- Bazalka
- Rozmarýn
- Olivový olej
- Sůl
- Pepř
Všechny recepty z 16. dílu s tématem MOŘSKÉ PLODY najdete ve speciálu Teď vaří šéf!, kde nechybějí ani další informace z natáčení, bonusová videa a další "laskominy".
Odkaz
Teď vaří šéf!
Vítejte v nové televizní kuchařské škole ZDEŇKA POHLREICHA, šité na míru běžné domácí kuchyně. V každém díle předvede slavný šéfkuchař šest receptů, jímž dominuje jedna...
Postup přípravy
- Kalamáru chytněte za chapadla, vytáhněte je z těla a uřízněte. Tělo oloupejte a vytlačte veškerý vnitřek. Zbytek těla propláchněte pod studenou vodou. Chapadla a ploutve nakrájejte na malé kousky a smíchejte v misce spolu s nakrájenými krevetami. Opepřete a osolte.
- Na pánvi rozehřejte olivový olej, krátce orestujte kalamáry s krevetami a přidejte nakrájený stroužek česneku. Asi po 2 minutách vraťte směs zpátky do misky a připravte si náplň.
- Nakrájejte oregano, petrželku a jarní cibulku. Zasypte strouhankou, přidejte rozšlehaná vejce a nastrouhané pecorino. Promíchejte, dokud směs nedrží pohromadě.
- Těla kalamár naplňte směsí asi do dvou třetin a spojte párátkem.
- Připravte si rajčatovou omáčku: na pánvičce rozehřejte olivový olej a orestujte stroužek česneku a 2 šalotky. Přimíchejte čerstvá nebo nakládaná rajčata a nakrájenou bazalku s rozmarýnem. Omáčku opepřete a osolte a nechte povařit asi 20 minut.
- Mezitím na olivovém oleji z obou stran pomalu orestujte plněné kalamáry. Na talíř nandejte rajčatovou omáčku a na ni položte opečené kalamáry, ze kterých nezapomeňte vyndat párátka.