Suroviny
Postup přípravy
- Nejprve nechte rozpálit gril v troubě na nejvyšší teplotu. Do každého kusu kuřete udělejte zářez a vložte do něj jeden klínek cibule. Zbytek cibule rozprostřete do menšího pekáčku. Vložte kuřecí prsa a polijte je šampaňským. Ochuťte solí, pepřem a čerstvým tymiánem. Vložte pekáček pod gril a grilujte kůží nahoru 5 minut.
- Troubu přepněte na horní a dolní pečení a teplotu upravte na 220 ˚C, kuře polejte vypečenou šťávou. Pečte přibližně 30 minut a průběžně podlévejte. Po vyndání z trouby nechte maso pár minut odpočívat.
- Kuře servírujte polité šťávou i s kousky upečené cibule. Jako příloha se hodí rýže, bramborová kaše nebo kaše z brambor, pastiňáku a mrkve.