Head
- vepřová pečeně 5 plátků
- rohlík 6 kusů
Na brambory
- paprika 1 špetka
Head
- mouka 1 dávka
- sůl 1 špetka
- pepř 1 špetka
- strouhanka 1 dávka
Postup přípravy
1
Čerstvé nebo polosuché rohlíky nastrouháme na hrubém struhadle na domácí strouhanku
Plátky vepřové pečeně rozklepeme hodně natenko, okraje nařízneme, aby se nekroutily, maso osolíme, lehce opepříme a obalujeme v trojobalu (mouka, vejce a strouhanka)
Do pánve nalijeme tolik oleje, aby byl obalený plátek při smažení ponořen
Olej rozehřejeme na takovou teplotu, že když do omastku vložíme kousek strouhanky, ihned pění
Poté řízky rychle smažíme po obou stranách do růžova, vyjmeme a pokládáme na savý papír, aby odsál přebytečný tuk
2
Na oleji osmažíme cibuli, přisypeme červenou papriku a po chvíli, aby nám nezhořkla, přidáme trochu vody
Poté vložíme syrové brambory, nakrájené na hrubé plátky, osolíme a dolijeme vodou tak, aby byly brambory ponořeny do půlky, a dusíme do změknutí